جمعه, ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
»   اخبار, اخبار ایران, ایران  »   پیش بینی مبارزه با ملخ صحرایی و بومی در سطح 200 هزار هکتار اراضی کشور
10 خرداد 1396 , ساعت 8:33

مدیر مبارزه با آفات عمومی خبر داد؛

پیش بینی مبارزه با ملخ صحرایی و بومی در سطح ۲۰۰ هزار هکتار اراضی کشور

مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور اعتبار مورد نیاز برای مبارزه با ملخ صحرایی و بومی در سطح 200 هزار هکتار اراضی کشور را 100 میلیارد ریال (10 میلیارد تومان) پیش بینی کرد

مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور اعتبار مورد نیاز برای مبارزه با ملخ صحرایی و بومی در سطح ۲۰۰ هزار هکتار اراضی کشور را ۱۰۰ میلیارد ریال (۱۰ میلیارد تومان) پیش بینی کرد.

سعید معین افزود: این سازمان طرحی را برای مقابله با انواع ملخ صحرایی و بومی برای سال زراعی جاری در سطح ۲۰۰هزار هکتار تدوین و به ستاد بحران کشور ارسال کرده است.
وی اظهارداشت: در این طرح، مبارزه با انواع ملخ بومی در سطح ۱۳۰ هزار هکتار و ملخ صحرایی در صورت حمله به مرزهای جنوبی کشور حدود ۷۰ هزار هکتار، پیش بینی شده است.
به گفته وی اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریالی برای تهیه سم، سمپاشی و خودرو هزینه خواهد شد.
معین با بیان این که از اواسط اسفند ماه سال گذشته تا کنون در سطح بیش از ۳۷ هزار هکتار با ملخ های بومی مبارزه شده است، خاطرنشان کرد: از این سطح در حدود ۲۲ هزار هکتار فقط با ملخ مراکشی که خسارت زاترین نوع ملخ بومی است، مبارزه کرده ایم.
وی افزود: مبارزه با آفات بومی در استان های خراسان رضوی، گلستان، مازندران، گیلان، زنجان، قزوین، اردبیل و اصفهان،کرمانشاه وکردستان صورت گرفته است.
معین در مورد ملخ صحرایی نیز گفت: اگر ملخ صحرایی به کشور حمله کند، ما امکانات اولیه برای مقابله با آن را داریم، اما چنانچه حمله این آفت گسترده باشد، برای مبارزه، نیاز به حمایت ستاد بحران کشور خواهیم داشت.
مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور، کانون اصلی ملخ صحرایی را صحرای مرکزی آفریقا، دریاچه ویکتوریا و جنوب سودان عنوان کرد و گفت: براساس گزارش های سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به علت وقوع جنگ در یمن و مبارزه نکردن با ملخ صحرایی در این کشور، دسته جاتی از این آفت به عربستان رفته و به سمت عمان در پروازند و اگر عمان نتواند جلوی این آفت را بگیرد،ممکن است به جنوب ایران عزیمت کند و در جازموریان،میناب و جاسک مستقر شود.
وی با بیان این که ملخ صحرایی می تواند در مسیر خود به مزارع گندم و جو، باغات مثمر و غیر مثمر و تمام رستنی ها صدمه بزند، بیان داشت: این آفت قادر است در یک روز ۵۰ تا ۱۰۰ کیلومتر پرواز کند.
معین یادآور شد: حمله ملخ صحرایی به ایران در آخرین بار در سال زراعی ۸۷-۱۳۸۶ صورت گرفت و در آن سال در سطح ۳۸ هزار هکتار با این آفت مبارزه شد.
وی گفت: ما علاوه بر پیگیری گزارش های سازمان فائو در مورد ملخ صحرایی که هر ۱۵ روز یک بار منتشر می شود، با عمان در تماس هستیم و این کشور آخرین اطلاعات خود را در مورد آفت ملخ صحرایی در اختیار ما قرار می دهد.
گفتنی است، عملیات مبارزه با ملخ سالیانه در شرایط ایده آل در سطح ۹۰ هزار هکتار و در شرایط هجوم این آفت در سطح ۲۵۰ هزار هکتار انجام می شود.

لینک کوتاه خبر: https://goo.gl/f0rOYm

خبرگزاری ایرنا

مطالب مرتبط

سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور، شکل‌گیری نهضت مردمی و ممنوعیت انتقال پاجوش‌ را راهکار اصلی مبارزه با آفت خطرناک سوسک سرخرطومی درختان نخل دانست و گفت: برخی مواقع اعتبار برای مبارزه نیاز نیست ...
اولین نشست همکاری های کشاورزی ایران و هند با حضور مریم جلیلی مقدم سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور، خانی نوذری معاون توسعه بازرگانی وزارت جهادکشاورزی و زهرا جلیلی مقدم مدیر کل دفتر امور ...
مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی و کنترل عوامل خسارتزای سازمان حفظ نباتات کشور گفت: با همکاری مشترک سازمان حفظ نباتات و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، صدور نسخه گیاهپزشکی الکترونیکی از طریق سامانه ...
دهمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی تهران روز دوشنبه یازدهم دی ماه 1402 در محل نمایشگاه های بین المللی ایران مال در تهران آغاز به کار کرد. در مراسم افتتاح ...
No Thoughts on پیش بینی مبارزه با ملخ صحرایی و بومی در سطح ۲۰۰ هزار هکتار اراضی کشور

Leave A Comment

  • آخرین مطالب

  • برچسب ها

  • <div id="div_eRasanehTrustseal_82516"></div>
    <script src="https://trustseal.e-rasaneh.ir/trustseal.js"></script>
    <script>eRasaneh_Trustseal(82516, true);</script>