کنترل آفت شب پره در مازندران

شب پره شمشاد

چاپ

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت که آفت پروانه شب پره شمشاد های جنگل های هیرکانی در این استان تحت کنترل قرار گرفته است.
دلاور حیدر پور روز چهارشنبه افزود : اگر چه آفت شب پره با گرم شدن هوا فعالیتش را از سر گرفته بود، اما دشمنان طبیعی این آفت اجازه گسترده تر شدن به آن ندادند.
وی گفت: هنوز برای مقابله با این آفت در کانون های شیوع آن از روش محلول پاشی استفاده نشده است و ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه ساری و نوشهر با به کار گیری محققان برجسته ، این آفت را تحت کنترل قرار داده اند.
حیدرپور افزود : امیدواریم برای ایجاد تعادل میان شیوع این آفت و پراکنش دشمنان طبیعی آن نیازی به سم پاشی پیدا نکنیم .
گفتنی است، آفت شب پره شمشاد که خاستگاه آن اروپاست و از یک دهه پیش در آنجا شیوع یافته بود ، از خرداد ماه سال پیش نخست در توده هایی از رویشگاه شمشاد پارک بنفشه منطقه نمک آبرود و پیرامون هتل آزادی خزر چالوس نمایان شد و سپس گسترش یافت .
این آفت که پروانه ای کوچک و شب پرواز است ، در فصل سرد سال با کاهش فعالیت مواجه می شود و در فصل گرم دوباره به فعالیت می رسد .
کارشناسان منابع طبیعی و کشاورزی مازندران از یک ماه پیش با گرم شدن هوا از فعال شدن دوباره این آفت و گسترده تر شدن حوزه فعالیت آن ابراز نگرانی کرده بودند.
طبق آمار منابع رسمی ، از هشت هزار هکتار رویشگاه شمشاد در غرب مازندران تاکنون بیش از یکهزار و ۵۰۰ هکتار به این آفت آلوده شده است .
شمشاد یکی از گونه های ارزشمند و منحصر به فرد جنگل های هیرکانی شمال کشور است که از ماههای گذشته به علت شیوع آفت شب پره ، در معرض تهدید و نابودی قرار گرفته بود .
شمشاد هیرکانی با نام علمی بُوکسوس هیرکانا (Buxus hyrcana) درختی همیشه سبز و بومی جنگل های هیرکانی در شمال ایران است که در فهرست گونه های گیاهی در خطر انقراض اتحادیهٔ بین المللی حفظ طبیعت (IUCN) قرار دارد.
این گونه درختان به عنوان پناهگاه حیات وحش و نماد میراث جنگل های شمال ایران قلمداد می شود و بهترین رویشگاه آن در ارتفاع ۲۰تا ۴۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد ، ولی تا ارتفاع حدود یک هزار و ۲۰۰ متری درمناطق مختلف جنگلی استان های گیلان، مازندران و گلستان می روید.

لینک کوتاه خبر: https://goo.gl/V1a7Ub