رهاسازی زنبور هابروبراکون در سطح ۲۰ هزار هکتار از مزارع کرمانشاه

زنبور هابروبراکون

چاپ

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از رهاسازی زنبور هابروبراکون در سطح ۲۰ هزار هکتار از مزارع استان برای مقابله با آفات خبر داد.

 فرهاد شریفی با اشاره به آغاز رهاسازی زنبور هابروبراکون در مزارع گوجه فرنگی، نخود و ذرت استان برای مقابله با آفات، گفت: این حشره مفید برای مقابله با آفاتی مثل کرم میوه گوجه فرنگی(هلیوتیس)، کرم پیله خوار نخود و کرم ذرت(سزامیا) کاربرد داشته و باعث کنترل آفات می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از زنبور هابروبراکون به صورت قابل توجهی ضمن کاهش هزینه‌های کشاورزان، مانع ورود سموم شیمیایی به داخل مزارع می‌شود.

شریفی با بیان اینکه سال گذشته زنبور هابروبراکون در سطح ۱۹ هزار هکتار از اراضی گوجه فرنگی، ذرت و نخود استان رهاسازی شد، گفت: هرچند میزان استفاده از این روش به استقبال کشاورزان بستگی دارد، اما امسال استفاده از این زنبور در مزارع استان به ۲۰ هزار هکتار خواهد رسید.

وی با اشاره به حمایت از کشاورزانی که اقدام به رهاسازی زنبور هابروبراکون در مزارع خود می‌کنند، گفت: کشاورزانی که اقدام به رها سازی این زنبور در مزارع خود کنند تا جایی که اعتبارات اجازه بدهد، تنها نیمی از هزینه کار را پرداخت خواهند کرد و نیم دیگر آن از سوی دولت پرداخت خواهد شد.

شریفی با بیان اینکه امسال دهمین سالی است که در مزارع استان کرمانشاه از حشرات برای مبارزه با آفات استفاده می‌شود، ابراز امیدواری کرد: در آینده شاهد گرایش بیشتر کشاورزان استان به مبارزه بیولوژیک با آفات بخش کشاورزی باشیم.

شریفی افزود: توسعه مبارزه بیولوژیک در سطح مزارع و باغات استان در سال‌های آتی بیشتر مدنظر است.