پژوهشگر و مروج ارشد پسته وزارت جهاد کشاورزی کشور گفت: سالانه حدود ۳۰ تا ۴۰ پروژه تحقیقاتی در پژوهشکده پسته انجام میشود و در مجموع از زمان تاسیس پژوهشکده بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ پروژه در مورد مسائل مختلف پسته انجام شده است که این پژوهشها غالبا روی ارقام پسته، پایههای پسته، ارقام نر پسته، […]
پژوهشگر و مروج ارشد پسته وزارت جهاد کشاورزی کشور گفت: سالانه حدود ۳۰ تا ۴۰ پروژه تحقیقاتی در پژوهشکده پسته انجام میشود و در مجموع از زمان تاسیس پژوهشکده بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ پروژه در مورد مسائل مختلف پسته انجام شده است که این پژوهشها غالبا روی ارقام پسته، پایههای پسته، ارقام نر پسته، آفات پسته، سموم مورد نظر برای کنترل آفات پسته و همچنین در ارتباط با صنایع تبدیلی پسته صورت گرفته است.
حسین حکم آبادی گفت: ما تحقیقات بسیار مطلوبی روی شاخص آفلاتوکسین انجام دادیم چرا که در سال ۱۳۹۶ پسته ما به دلیل آلودگی به آفلاتوکسین توسط اتحادیه اروپا تحریم شد و از همان سال هم بازار ما بسیار تحت تاثیر قرار گرفت و تبلیغات منفی بسیاری علیه ما انجام شد.
وی با بیان اینکه آلودگی پسته ما به آفلاتوکسین حقیقت داشت، افزود: محققین مختلفی روی پسته کارهای تحقیقاتی انجام دادند و به راهکارهای خوبی نیز رسیدند و امروز به یقین اعلام میکنیم سطح آلودگی پسته ایرانی بسیار کم است. گواه این ادعا نیز کاهش میزان برگشت خوردن پسته ما توسط اتحادیه اروپا است به طوری که تا پیش از این ۲۰ تا ۳۰ درصد از محمولههای ما بازگردانده می شد اما امروز این میزان به کمتر از ۵ درصد رسیده است و پسته ما سلامتاش را مدیون تحقیقات و اقداماتی است که در وزاتخانه انجام شده است.
وی ادامه داد: برخی کشاورزان چون میخواهند محصول وزن بهتری بگیرد پسته را روی درخت می گذارند تا سنگین تر شود اما این تاخیر در برداشت باعث میشود محصول پسته کپک بزند و دچار آلودگی شود. در نتیجه وجود این پسته تولیدی در محمولهها پسته ارسالی به کشورهای صادراتی ما مساله ساز می شود و در فرایند نمونه گیری توسط عوامل مربوطه شناسایی و به تبع آن باعث بی اعتبار شدن بازار پسته کشور ما می شود.
حکم آبادی تاکید کرد: اگر باغداران ما میخواهند که پسته با کیفیت و بدون آلودگی به زهر آبه آفلاتوکسین داشته باشند نکته طلایی اش برداشت به موقع است بنابراین به هیچ وجه در برداشت محصول تاخیر نداشته باشند.
.
توجه: برای اخبار و مطالب در موضوعات مشابه روی قسمت “برچسب ها” در پایین صفحه کلیک کنید