شنبه, ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
»   اخبار, اخبار ایران, استان ها, خراسان رضوی  »   تولید محلول طبیعی برای حذف سموم از میوه و سبزیجات
۲۷ آذر ۱۳۹۹ , ساعت ۱۰:۳۵

تولید محلول طبیعی برای حذف سموم از میوه و سبزیجات

موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی همزمان با هفته پژوهش و فناوری از محلول ضدعفونی و حذف کننده باقی مانده سموم و آلاینده‌های شیمیایی از میوه و سبزیجات در مشهد رونمایی کرد.

موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی همزمان با هفته پژوهش و فناوری از محلول ضدعفونی و حذف کننده باقی مانده سموم و آلاینده‌های شیمیایی از میوه و سبزیجات در مشهد رونمایی کرد.

به گزارش روابط عمومی موسسه، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با شناخت چالش‌های پیش روی سلامت جامعه و در نتیجه مصرف بی رویه سموم در تولیدات کشاورزی و آلاینده‌های شیمیایی، همزمان با هفته پژوهش و فناوری از محلول ضد عفونی و حذف کننده باقی مانده سموم و آلاینده‌های شیمیایی در مشهد رونمایی کرد.

این شوینده میوه و سبزی که بر پایه مواد طبیعی فرموله شده است ضمن حذف بیش از ۹۰ درصد باقیمانده سموم و آلاینده های شیمیایی قابلیت ضدعفونی میوه و سبزی را در برابر میکروب، ویروس، مخمر و کپک ها دارد.

دکتر ابراهیم فولادی مجری این طرح پژوهشی گفت: بر خلاف محلول های شوینده موجود در بازار، در تولید این ترکیب هیچگونه رنگ مصنوعی، سفید کننده، صابون، الکل یا مواد نگهدارنده استفاده نشده و به گونه ای فرموله شده است که هیچ تاثیری در طعم و بوی میوه و سبزی ایجاد نمی کند.
عضو هیأت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ادامه داد: بر اساس تحقیقات و مشاهدات انجام شده با استفاده از این محلول برای شستشوی میوه و سبزی، ضمن حفظ آنتی اکسیدان و مواد طبیعی موجب تازه مانی این محصولات به مدت طولانی تر می شود.
وی در مورد اهمیت نتایج به دست آمده در اجرای این طرح پژوهشی گفت: سطح سبزیجات و میوه های تازه می تواند به آفت کش ها، کودها، مواد نگهدارنده و میکروارگانیسم ها و سایر آلاینده های محیطی آلوده شود که با شستشوی معمولی حذف نمی شود.

مدیر گروه ایمنی و کنترل کیفیت مواد غذایی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه متولیان ایمنی و کنترل کیفیت محصولات کشاورزی در سطح دنیا استفاده از شوینده های طبیعی را پیشنهاد می نمایند گفت: این روش علاوه بر صادرات محصولات کشاورزی بر اساس استاندارد های جهانی می تواند نقش بسزایی در سلامت جامعه داشته باشد.

فولادی با بیان اینکه شوینده ها و ضدعفونی کننده های طبیعی با توانایی حذف میکرواورگانیسم ها در شرایط شیوع بیماری های واگیردار از اهمیت بالایی در کنترل این بیماری ها برخوردارند افزود: یکی از ماموریت های موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی پایش و کنترل کیفیت مواد غذایی و شناسایی آلاینده های محصولات خام کشاورزی برای اممانعت از انتقال آلودگی از مزرعه به سفره است.

وی گفت: بر این اساس در این پژوهش تولید یک شوینده خوراکی و طبیعی در دستور کار قرار گرفت که پس از انجام تحقیقات و بررسی های علمی، آزمایش های شیمیایی و میکروبی و با در نظر گرفتن معایب شوینده های موجود در بازار، این محصول ویژه، برای حفاظت از سلامت جامعه و ایمنی محصولات کشاورزی، تولید و برای مصرف خانوار به بازار معرفی شده است

مطالب مرتبط

معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات گفت: با تلاش همکاران سازمان حفظ نباتات و مـدیریت حفظ نباتات اســتان ها و بهره گیری از توان کلینیک های گیاهپزشـکی، سال اول اعتبارسـنجی مدل پیش آگاهی ...
کمیته مدیریت مرکبات (CGC) اسپانیا به علت کشف بقایای غیرمجاز آفت کش ها از اتحادیه اروپا در خواست کرد تا واردات مرکبات از ترکیه را متوقف کند. بازرسان اسپانیایی تایید ...
ميزگرد زنده تلویزیونی با عنوان "چالش‌های گیاه‌ پزشکی زعفران در کشور" با حضور دکتر غلامرضا گل محمدي عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور روز چهارشنبه 17 دی ماه از برنامه تلويزيونی ...
وبینار علمی-پژوهشی با موضوع "موانع غیر تعرفه ای در صادرات محصولات کشاورزی؛ با تاکید بر حداکثر میزان مجاز باقیمانده ها (MRLs)، بهداشت گیاهی (SPS) و سلامت (Food safety) محصولات کشاورزی" توسط دکتر محمدکاظم ...
0 Comments

No Comment.

  • آخرین مطالب

  • برچسب ها