کنه قرمز اروپایی (Panonychus ulmi (Koch از مهمترین آفات درختان سیب در نقاط مختلف کشور است و تا سال ۱۳۵۳ در ایران جزء آفات مهم قرنطینه ای کشور محسوب می شد.
با توجه به سم پاشی های مکرر در باغات سیب کشور، فون غنی دشمنان طبیعی کنه قرمز اروپایی در باغات تقریبا از بین رفته است، با رها سازی کنه های شکارگر پرورش یافته در آزمایشگاه شاید بتوان تعداد نوبت های سم پاشی با کنه کش ها را کاهش داد.
با توجه به سطح زیر کشت باغ های سیب و اهمیت اقتصادی ویژه ای که برای مناطق مختلف کشور دارد، به کارگیری آفت کش هایی که بیشترین تاثیر را روی این آفت داشته باشد، از اهمیت بالایی برخوردار است.
سمپاشی در سه نوبت زمستانه، پیش بهاره و تابستانه صورت می گیرد. سم پاشی پیش بهاره و تابستانه با مشاهده ۳ تا ۵ کنه فعال در سطح برگ صورت می گیرد.
انجام سم پاشی بعد از برداشت محصول به شرطی که مطابق با زمان تخم ریزی زمستانه کنه ها باشد، مقرون به صرفه خواهد بود.
استفاده به موقع از سموم کنه کش اختصاصی موثر با نسبت های توصیه شده مانند انویدور اسپید ( ۰/۴ در هزار)، فن پروپاترین (دو در هزار)، ابرون (۰/۴ در هزار) و دانی سارابا (۰/۸ در هزار)، از افزایش جمعیت و ایجاد خسارت جلوگیری می کند و استفاده از چند نوع کنه کش موثر در یک سال سبب خواهد شد که مقاومت به کنه کش ها دیرتر ظاهر شود.
بهترین زمان سمپاشی برای کنترل کنه قرمز اروپایی در ابتدای آلودگی به کنه است.
برگرفته از سخنرانی علمی-ترویجی طرح یاوران تولید
دکتر مریم رضایی، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور