سوسک سرخرطومی، آفتی که به گزارش سازمان حفظ نباتات کشور به تهدیدی جدی برای نخلستانهای کشور تبدیل شده برخی از نخلستانهای جنوبی فارس را آلوده کرده و موجب نگرانی باغداران شده است. مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس گفت: نخلستانهای شهرستان اوز، گراش، خنج و قیروکارزین به سوسک سرخرطومی حنایی آلوده هستند. حمیدرضا دبیری با […]
سوسک سرخرطومی، آفتی که به گزارش سازمان حفظ نباتات کشور به تهدیدی جدی برای نخلستانهای کشور تبدیل شده برخی از نخلستانهای جنوبی فارس را آلوده کرده و موجب نگرانی باغداران شده است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس گفت: نخلستانهای شهرستان اوز، گراش، خنج و قیروکارزین به سوسک سرخرطومی حنایی آلوده هستند.
حمیدرضا دبیری با بیان اینکه یکی از آفات مهم نخیلات آفت قرنطینهای سوسک سرخرطومی حنایی است و از حدود ۳۰ سال پیش در کشور است، اظهار داشت: استان فارس از اوایل سال ۹۶ درگیر این آفت است و تاکنون ۱۸۰۰ درخت را آلوده کرده که ۱۶۵۰ درخت تیمار و درمان و ۱۵۰ درخت امحا شده است.
وی با تاکید بر اینکه اگر این آفت دیر تشخیص داده شود و درخت آلودگی زیادی داشته باشد باید امحا شود، افزود: مهمترین موضوع برای مبارزه با آفات قرنطینهای پیشگیری است که متاسفانه این روزها به دلیل بالا رفتن قیمت پاجوش خرما و سود خوبی که دارد بدون رعایت شرایط قرنطینهای و بدون اجازه از استانهای دیگر به ویژه جنوب کرمان و جیرفت که آلوده هست به فارس میآورند و همین سبب پخش این آفت شده است.
مدیر حفظ نباتات فارس با بیان اینکه در حال حاضر نخلستانهای شهرستانهای اوز، گراش، خنج و قیروکارزین آلوده است، عنوان کرد: برای مبارزه با این آفت اعتباراتی به شهرستانها داده شده، کلاس آموزشی برگزار شده و امکاناتی مثل اره موتوری، سرنگ تزریق، قرص ضدعفونی به شهرستانها داده شده است.
وی افزود: باغداران هرگونه علائم مشکوک مانند فضولات خاک ارهای این حشره و بوی نامطبوع از درخت و… را به جهادکشاورزی اطلاع دهند. تا کارشناسان با استفاده از سم، قرص با ادوات مخصوص با این آفت مبارزه کنند.
وی خاطرنشان کرد: برای مبارزه با این آفت قرنطینهای مهمترین موضوع همراهی و همکاری مردم است بنابراین درخواست میکنیم که پاجوش خرما را بدون مشورت و اجازه کارشناسان جهاد کشاورزی به شهرستانهای دیگر جابهجا نکنند.
دبیری با بیان اینکه نخلستانهای کشورهای حاشیه خلیج فارس همه آلوده هستند و پاجوشهایی که به صورت قاچاق از آنجا به استان منتقل میشود باغها را آلوده میکند، گفت: اگر مردم در جابهجایی پاجوش به هشدارها و اطلاعیههای ما عمل کنند این آفت کنترل میشود.