با اجرای موفقیتآمیز یک طرح پژوهشی، با سرمازدگی تعدادی از باغات انار ساوه مقابله شد.
خانم دکتر نصیری مقدم پژوهشگر عرصه بیوتکنولوژی درباره این طرح گفت: پس از تحقیق و پژوهش پنج ساله روی تاثیر ریزمغذیها بر افزایش مقاومت درختان در برابر سرما، کارآزمایی عملی این طرح مطالعاتی از پاییز پارسال آغاز شد و ۱۰ هکتار باغ انار در این طرح مقاومسازی شد که در برابر سرمازدگی فروردین امسال کاملا مقاومت کرده و این باغ به گل نشسته است.
این پژوهشگر بیوتکنولوژی افزود: در این روش با محلولپاشی (حاوی عناصر ریزمغذی، اسیدهای آمینه و هورمونها) در چند مرحله محلول داخلی درخت تغلیظ میشود و این امر افزایش مقاومت در برابر سرمازدگی را در پی دارد.
غلامی باغدار انارستان روستای قردین شهرستان ساوه هم گفت: دراین طرح پژوهشی در سه مرحله پس از برداشت در پائیز، اوایل اسفند پارسال و اوایل فروردین امسال درختان باغ محلولپاشی شده و در حالی که سایر باغات منطقه در سرمازدگی نابود شدند این باغ در برابر سرما مقاوم بوده و اثری از خسارت نیست.
خسارت سرمازدگی در باغات انار
شریفی مدیر جهاد کشاورزی ساوه هم گفت: در سرمازدگی فروردین ماه دمای هوا تا ۴ درجه زیر صفر کاهش یافت که این پدیده باعث خسارت سرمازدگی به سه هزار هکتار از باغات انار ساوه شد و ۸۱۰ میلیارد ریال خسارت وارد شده است.
غیاثی مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی نیز گفت: در استان مرکزی ۷۰ هزار هکتار باغ وجود دارد که ۲۶ هزار هکتار از این میزان در سرمازدگی فروردین دچار خسارت شده است.
غیاثی افزود: سرمازدگی بلای طبیعی هرساله است که سالانه به طور میانگین ۲۰۰ میلیارد تومان به باغداران استان خسارت وارد می کند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی گفت: کاشت نهال مقاوم به سرما و دیرگل، اطلاع رسانی و بکارگیری روش هایی چون دود دادن به درخت در سرما از اقدامات انجام شده در سالهای اخیر برای کاهش خسارات سرمازدگی است و استفاده از طرح های پژوهشی و علمی برای افزایش مقاومت و کاهش خسارت نیاز جدی این حوزه است.
.