دستورالعمل اجرایی مدیریت زنگ جارویی زرشک

زنگ زرشک

چاپ

استان خراسان جنوبی تنها قطب تولید زرشک بی دانه ایران است به طوری که سطح زیر کشت این محصول در استان نزدیک به ۱۵ هزار هکتار ( ۹۸ درصد زرشک تولیدی کشور) می باشد

در سالهای اخیر به سبب تغییرات اقلیمی و خشکسالی های بسیار شدید در این استان، شرایط برای گسترش عوامل خسارت زای این محصول به ویژه زنگ جارویی زرشک فراهم شده است، به طوری که توانسته است اقتصاد و اشتغال استان را مورد تهدید قرار دهد.

این بیماری اولین بار در سال های ۱۳۸۵ از شهرستان درمیان و زیرکوه (روستای نوقند و خوان) گزارش شده است که به مرور به دیگر نقاط به ویژه مناطق مستعد آلودگی از جمله مناطق کوهستانی با درصد رطوبت بالا گسترش یافت.

این بیماری در طی این سال ها به دلیل پراکنش نامناسب بارندگی ها، نوسانات دمایی، خشکسالی های متوالی، عدم رعایت دور آبیاری و ضعف درختان به دلیل عدم مدیریت تغذیه باغات زرشک، گسترش یافته است.

.

برای دریافت “دستورالعمل اجرایی مدیریت زنگ جارویی زرشک” کلیک کنید: