برداشت برنج هستهای رقم شهریار در شالیزارهای استانهای مازندران و گلستان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محقق پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: پژوهشگران مازندرانی از سال ۸۹ با همکاری سازمان انرژی اتمی با کار بر روی ارقام برنج با روش پرتوتاپی گاما به بذر توسعه یافته ای شهریار دست یافتند.
اولادی افزود: برای نخستین بار امسال، ۱۰۰ کشاورز استانهای مازندران و گلستان اقدام به کشت برنج هستهای رقم شهریار کرده اند.
او افزود: میانگین تولید برنج پرمحصول فجر و شیرودی در هر هکتار حدود ۳ تن است که با تلاش این محققان با معرفی رقم هستهای شهریار این میزان به ۱۰ تن در هر هکتار رسیده است.
پژوهشگر دانشگاه کشاورزی ومنابع طبیعی ساری گفت: وزن هزار دانه این رقم حدود ۲۷ گرم است و پس از ۹۲ روز به مرحله برداشت میرسد.
اولادی همچنین نداشتن ریزش دانه و خوابیدگی (ورس) و نیز مقاوم بودن نسبت به بیماری بلاست و آفت کرم ساقه خوار را از دیگر مزایای برنج هستهای شهریار برشمرد.
.