دســـتورالعمـل اجرایی مدیریت تلفیقی بیماری لکه شکلاتی باقلا توســـط دفتر پیشآگاهی سازمـان حفـظ نباتـات تهیه و تـدوین گردید.
لکه شکلاتی باقلا مهمترین و مخربترین بیماری باقلا است که در تمام مناطق زیر کشت این گیاه مشاهده میشود. در شرایط آلودگی شدید، خسارت بیماری در ارقام متحمل ۳۴% و در ارقام حساس تا ۶۰% گزارش شده است.
قارچ عامل بیماری، پارازیت ضعیفی است که بیشتر به قسمتهای مسن و ضعیف گیاه حمله می کند. بنابراین برگچههای جوان گیاه به این بیماری مقاوم هستند. به عبارت دیگر سن گیاه در زمان آلودگی، اهمیت زیادی دارد.
زمانیکه گیاهان به وسیله بعضی از عوامل تنشزا، نظیر کمبود عناصر غذایی (پتاسیم و فسفر)، تغذیه آفات، آبگرفتگی یا تراکم بالای بوتهها، تحت استرس بوده و ضعیف شود، خسارت قارچ تشدید میشود. این بیماری در مراحل پایانی رشد بوته خسارت بیشتری ایجاد میکند.
باقلا، نخود، لوبیا، عدس و سویا از میزبانهای قارچ عامل بیماری هستند. اما بیشترین میزان خسارت روی بوتههای باقلا مشاهده شده است.
“دســـتورالعمـل اجرایی مدیریت تلفیقی بیماری لکه شکلاتی باقلا” از اینجا دریافت کنید: