مدیریت تلفیقی بیماری لکه شکلاتی باقلا
مدیریت تلفیقی بیماری لکه شکلاتی باقلا
دســـتورالعمـل اجرایی مدیریت تلفیقی بیماری لکه شکلاتی باقلا توســـط دفتر پیش‌آگاهی سازمـان حفـظ نباتـات تهیه و تـدوین گردید.

دســـتورالعمـل اجرایی مدیریت تلفیقی بیماری لکه شکلاتی باقلا توســـط دفتر پیش‌آگاهی سازمـان حفـظ نباتـات تهیه و تـدوین گردید.

لکه شکلاتی باقلا مهم‌­ترین و مخرب­‌ترین بیماری باقلا است که در تمام مناطق زیر کشت این گیاه مشاهده می‌­شود. در شرایط آلودگی شدید، خسارت بیماری در ارقام متحمل ۳۴% و در ارقام حساس تا ۶۰% گزارش شده است.

قارچ عامل بیماری، پارازیت ضعیفی است که بیشتر به قسمت‌های مسن و ضعیف گیاه حمله می‌ کند. بنابراین برگچه‌های جوان گیاه به این بیماری مقاوم هستند. به عبارت دیگر سن گیاه در زمان آلودگی، اهمیت زیادی دارد.

زمانی‌که­ گیاهان به وسیله بعضی از عوامل تنش‌زا، نظیر کمبود عناصر غذایی (پتاسیم و فسفر)، تغذیه آفات، آب‌گرفتگی یا تراکم بالای بوته‌ها، تحت استرس بوده و ضعیف شود، خسارت قارچ تشدید می‌شود. این بیماری در مراحل پایانی رشد بوته خسارت بیشتری ایجاد می‌کند.

باقلا، نخود، لوبیا، عدس و سویا از میزبان‌های قارچ عامل بیماری هستند. اما بیشترین میزان خسارت روی بوته‌های باقلا مشاهده شده است.

“دســـتورالعمـل اجرایی مدیریت تلفیقی بیماری لکه شکلاتی باقلا” از اینجا دریافت کنید: