در سال های اخیر بیماری باکتریایی بلاست مرکبات، به دلیل شرایط اقلیمی مناسب در شمال کشور، خسارت هایی را بصورت پژمردگی و خشکیدگی سرشاخهها در باغات ایجاد نموده است.
بیماری توسط گونههای مختلفی از باکتری سودوموناس ایجاد میشود و مدیریت آن بر پایه پیشگری از بروز بیماری است.
بیماری بلاست مرکبات در اواخر زمستان و اوایل بهار اتفاق میافتد و باعث خسارت و از بین رفتن سرشاخه ها و گل های مرکبات میشود.
در تابستان با گرم شدن دمای هوا، پیشرفت بیماری متوقف می شود ولی استفاده از ترکیبات مسی در پاییز و اواخر زمستان و قبل از رویش سرشاخههای حوان برای کاهش جمعیت باکتری توصیه می شود.
در این ویدیو دکتر مرتضی گل محمدی عضو هیات علمی و رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری به بررسی روشهای مدیریت بیماری بلاست مرکبات پرداخته است.
برای مشاهده ویدیو به لینک زیر مراجعه نمایید: بلاست مرکبات