,باکتری سودوموناس, بلاست مرکبات, بیماریهای باکتریایی درختان میوه, بیماریهای باکتریایی گیاهان, بیماریهای درختان میوه, بیماریهای مرکبات, پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری, پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری, سرشاخه میری
در سال های اخیر بیماری باکتریایی بلاست مرکبات، به دلیل شرایط اقلیمی مناسب در شمال کشور، خسارت هایی را بصورت پژمردگی و خشکیدگی سرشاخهها در باغات ایجاد نموده است.
بیماری توسط گونههای مختلفی از باکتری سودوموناس ایجاد میشود و مدیریت آن بر پایه پیشگری از بروز بیماری است.
بیماری بلاست مرکبات در اواخر زمستان و اوایل بهار اتفاق میافتد و باعث خسارت و از بین رفتن سرشاخه ها و گل های مرکبات میشود.
در تابستان با گرم شدن دمای هوا، پیشرفت بیماری متوقف می شود ولی استفاده از ترکیبات مسی در پاییز و اواخر زمستان و قبل از رویش سرشاخههای حوان برای کاهش جمعیت باکتری توصیه می شود.
.
در این ویدیو دکتر مرتضی گل محمدی رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری به بررسی موضوع روشهای مدیریت بیماری بلاست مرکبات پرداخته اند.
برای مشاهده ویدیو به لینک زیر مراجعه نمایید:
.