لزوم مدیریت سوسک برگخوار غلات + روش های کنترل آفت

سوسک برگخوار غلات

چاپ

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران بر لزوم مدیریت سوسک برگخوار غلات تاکید کرد.

به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جهاد کشاورزی مازندران، عبدالرحمن زاغی با اشاره به اینکه سوسک برگخوار غلات یکی از آفات مهم مزارع غلات است، بر لزوم مدیریت سوسک برگخوار غلات تاکید کرد و گفت: لارو سوسک برگخوار غلات فقط از برگ گیاهان میزبان مانند گندم و جو تغذیه می کند.

وی با بیان اینکه کاهش عملکرد در گندم های پاییزه و زمستانه گاهی به ۲۵ درصد نیز می رسد، افزود: آفت دارای یک نسل در سال است و بیشترین خسارت بین مرحله گل دهی و خمیری شدن دانه هاست، چون لاروها به میزان زیاد تغذیه کرده و بندرت از برگی به برگ دیگر حرکت می کنند و خسارتشان بیش از حشرات کامل است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه ردیابی برای بررسی فعالیت سوسک های بالغ باید در فصل بهار و زمانی که دمای هوا از ۱۰ درجه سانتیگراد بالاتر رفت، آغاز شود، افزود: برای محصولات پاییزه هنگامی که گیاهان دارای دو گره ساقه قابل مشاهده هستند، ردیابی الزامی است.

زاغی با بیان اینکه کنترل موثر آفت متکی به شیوه های زراعی است، گفت: شخم عمیق پس از برداشت محصول، استفاده از ارقام مقاوم، برداشت سریع محصول، کشت دیر هنگام، مدیریت کوددهی در مزارع غلات (کاهش کود ازته و افزایش کود پتاس) از روش های کنترل زراعی این آفت است.

وی با اشاره به اینکه در صورت تراکم کم، سمپاشی علیه پوره سن گندم، آفت را کنترل می کند؛ تصریح کرد: در صورتیکه جمعیت آن بالا و شدت خسارت زیاد باشد از مالاتیون یا تری کلروفن استفاده شود.