کانادا صادرات سیبزمینی خود به ایالات متحده را به دلیل کشف آلودگی قارچی متوقف کرد.
به گزارش خبر گیاهپزشکی ایران، بنابر اعلام سازمان نظارت و بازرسی غذایی کانادا (CFIA)، به دنبال دریافت اخطار از طرف ایالات متحده مبنی بر آلودگی بالای محمولههای سیبزمینی کانادا به بیماری زگیل سیبزمینی، این کشور صادرات خود را به حالت تعلیق درآورد.
این سازمان آلودگی بالای دو مزرعه سیبزمینی به بیماری در استان PEI کانادا که برای نخستین بار در ۲۱ سال اخیر رخ داده را تایید کرده است. بیماری اولین بار در سال ۲۰۰۰ در این استان مشاهده گردید.
استان PEI کوچکترین استان کانادا و بعد از استانهای مانیتوبا و آلبرتا سومین تولیدکننده سیبزمینی کاناداست بطوریکه ۲۰ درصد سیبزمینی کانادا در سال ۲۰۲۰ در این استان تولید شد. این محصول مهم سهمی بیش از ۱ میلیارد دلار کانادا در اقتصاد این استان و اشتغالزایی ۸ درصدی در این استان دارد.
کانادا سالانه از محل صادرات سیبزمینی به ایالات متحده ۱۲۰ میلیون دلار درآمد دارد و این تصمیم دولت کانادا زیان فراوانی را برای کشاورزان به دنبال خواهد داشت هرچندکه مقامات اعلام کردهاند که ممنوعیت صادرات شامل سیبزمینیهای فرآوریشده و یا سیبزمینی تولیدی سایر استانهای کانادا نخواهد بود.
سندیکای سیبزمینیکاران این استان به شدت مخالفت خود را با تصمیم دولت اعلام کرده و آلودگی محمولهها را بهانهتراشی از طرف ایالات متحده اعلام کرده و از دولت کانادا خواسته است که در مقابل زیان مالی تولیدکنندگان نسبت به حمایت مالی از آنها برنامهای ارایه دهد.
وزارت کشاورزی ایالات متحده از این اقدام کانادا استقبال و قدردانی کرده و اعلام کرده که منتظر اقدامات موثر بعدی کانادا برای رفع نگرانیها و تداوم تبادلات پس از ردیابی و از بین بردن منابع آلودگی است. بیماری زگیل سیب زمینی سالهاست که از ایالات متحده ریشه کن شده است.
بیماری زگیل سیبزمینی موجب خسارت و کاهش تولید در مزارع سیبزمینی می گردد اما برای سلامت مصرفکنندگان و از نظر سلامت غذایی مشکلی جدی به شمار نمیرود.