جلسه کمیته فنی گیاه پزشکی کیوی با محوریت آفت شپشک کیوی (شپشک سپردار سفید توت) و برنامه ریزی برای مدیریت بهینه آن، در روز سه شنبه ۵ بهمن ماه در سازمان حفظ نباتات کشور برگزار شد.
این جلسه با حضور معاون قرنطینه، مدیرکل و کارشناسان دفتر پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور، نمایندگانی از معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی، موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری و مدیران حفظ نباتات استان های گیلان، مازندران و گلستان برگزار شد.
اکبر آهنگران، مدیر کل دفتر پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور در حاشیه این جلسه اظهار داشت: با توجه به حساسیت کشورهای مقصد صادراتی کیوی به عدم آلودگی محصول به شپشک و ضرورت برنامه ریزی برای سال آتی در جهت نظارت از بستر تولید محصول این جلسه برگزار شد و مقرر گردید موسسه آموزش و ترویج دوره های آموزشی مزرعه ای را برای آگاهی بیشتر کشاورزان برگزار کند.
وی تصریح کرد، با توجه به اینکه راهکار پیشگیرانه از آلودگی و مدیریت آفت، انجام اصول به باغی (هرس مناسب برای تهویه و کاهش رطوبت کانوپی درخت و تغذیه مناسب) است، مقرر شد معاونت باغبانی برنامه ریزی لازم برای اجرایی شدن موارد فوق در باغات کیوی را پیگیری نمایند.
آهنگران ادامه داد: مقرر شد موسسه تحقیقات گیاهپزشکی و پژوهشکده مرکبات نیز ضمن همکاری در ایستگاه پیش آگاهی آفت در استانها نسبت به شناسایی دقیق گونه شپشک ها اقدام نمایند.
مدیر کل دفتر پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور در پایان گفت: مدیران حفظ نباتات استانها نیز باید با فعال کردن شبکه مراقبت و پیش آگاهی زمان دقیق انجام عملیات کنترلی آفت را طبق دستورالعمل به باغداران اطلاع داده و نظارت دقیقی بر انجام داشته باشند
لازم به توضیح است، در ماه های اخیر محموله های کیوی صادراتی ایران به مقصد کشور هند به علت آلودگی به آفت شپشک برگشت خورد و موجب اعمال ممنوعیت کشور هند بر صادرات ایران به این کشور شد.