شنبه, ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
»   اخبار, اخبار ایران, ایران  »   برگزاری جلسه هم اندیشی در مورد حد مجاز اكراتوكسین در پسته در موسسه تحقیقات گیاه پزشكی كشور + عکس
5 تیر 1401 , ساعت 9:07

برگزاری جلسه هم اندیشی در مورد حد مجاز اکراتوکسین در پسته در موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور + عکس

جلسه "هم انديشی در مورد حد مجاز اكراتوكسين در پسته" روز چهارشنبه 1 تیرماه در سالن جلسات كتابخانه مركزی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور برگزار گردید.

جلسه “هم اندیشی در مورد حد مجاز اکراتوکسین در پسته” روز چهارشنبه ۱ تیرماه در سالن جلسات کتابخانه مرکزی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور برگزار گردید.

به گزارش پایگاه خبری گیاه پزشکی ایران به نقل از روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، این جلسه با حضور متخصصان و صاحبنظران تولید و صادرات پسته کشور، دکتر کرمی اسبو عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور و مسئول کمیته فنی متناظرکدکس CCCF آلاینده های مواد غذایی، دکتر مظاهری معاون پژوهشی پژوهشکده استاندارد و دبیر کمیته فنی متناظرکدکس CCCF آلاینده های مواد غذایی، ابوحسین نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی-سازمان غذا و دارو، دکتر یوسفی نماینده سازمان حفظ نباتات کشور، مهرابی نماینده انجمن پسته ایران، هاشمی نماینده اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران، سینی نماینده معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، دکتر مرادی نماینده مرکز تحقیقات پسته رفسنجان و مشکانی عضو کمیته فنی متناظرکدکس CCCF آلاینده های مواد غذایی در سالن جلسات کتابخانه مرکزی برگزار گردید.

اکراتوکسین ها که توسط قارچ های آسپرژیلوس و پنی سیلیوم تولید می شوند از انواع مایکوتوکسین ها هستند. مایکوتوکسین ها یا سموم قارچی از متابولیت های سمی نسبتا مقاوم هستند که توسط قارچهای مولد و در مسیر واکنش های متابولیسم ثانویه تولید می شوند و طبق گزارش فائو بیش از ۲۵ درصد از محصولات کشاورزی می توانند به مایکوتوکسین ها آلوده شوند. مایکوتوکسین ها بعنوان آلاینده های غذایی دارای اثرات سرطان زایی و قابلیت ایجاد مسمومیت و آسیب های جدی در سلامت انسان، دام و طیور هستند.

اکراتوکسین A (ochratoxin A) بعنوان یک آلاینده در طیف گسترده ‌ای از غذاها مانند غلات و محصولات آنها، دانه‌ های قهوه، میوه ‌های خشک، آب انگور، ادویه‌ ها و شیرین بیان یافت می‌ شود. در سال ۲۰۱۷ اتحادیه اروپا پیشنهاد ایجاد حد مجاز در پسته را مطرح نمود و پس از بررسی ریسک آن در محصولات غذایی در سال ۲۰۲۰ توسط سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA)، مخالفت هایی توسط کشورهای صادرکننده پسته صورت پذیرفت، لذا از ابتدای ژانویه ۲۰۲۳ اتحادیه اروپا مقررات جدید MRL در مورد اکراتوکسین A در واردات پسته را اجرایی خواهد نمود.

در این جلسه ضمن بحث و بررسی در خصوص چگونگی تعیین حداکثر سطح مجاز برای اکراتوکسین در آجیل/میوه خشک مقرر گردید، اطلاعات پسته های صادر شده به اتحادیه اروپا از لحاظ آلودگی به اکراتوکسین A توسط اتحادیه صادرکنندگان خشکبار تا قبل از موعد تعیین شده توسط اتحادیه اروپا تهیه شود. همچنین در مورد انجام طرحی مشترک بین موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و فعال سازی ستاد پسته با حضور تمامی ذینفعان دولتی و خصوصی بصورت جدی مباحثی مطرح گردید.

.

جلسه هم اندیشی در مورد حد مجاز اکراتوکسین در پسته

مطالب مرتبط

No Thoughts on برگزاری جلسه هم اندیشی در مورد حد مجاز اکراتوکسین در پسته در موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور + عکس

Leave A Comment

  • آخرین مطالب

  • برچسب ها

  • <div id="div_eRasanehTrustseal_82516"></div>
    <script src="https://trustseal.e-rasaneh.ir/trustseal.js"></script>
    <script>eRasaneh_Trustseal(82516, true);</script>