مدیر جهاد کشاورزی بابل از توزیع و نصب ۳۴۰ هزار تریکوکارت زنبور تریکوگراما در شالیزارهای این شهرستان تاکنون خبر داد.
محسن علی گل زاده با بیان اینکه کرم ساقه خوار برنج یکی از حشرات زیان آور مزارع شالیزاری است، گفت: تاکنون مبارزه بیولوژیک با ساقه خوار برنج با نصب ۳۴۰ هزار تریکوکارت زنبور تریکوگراما و حشرات مفید شالیزار در سه هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی شالیزاری این شهرستان انجام شد.
وی افزود: توزیع و نصب تریکوکارت ها در اراضی شالیزاری با نظارت مستمر کارشناسان این مدیریت و کارشناسان بخش خصوصی در قالب شبکه مراقبت انجام شد.
علی گل زاده اظهار کرد: این زنبور که یک حشره مفید است، تخم حشرات زیان آور مزارع برنج از قبیل کرم ساقه خوار برنج، کرم ساقه خوار ذرت، کرم سبز برگخوار و سایر آفات پروانه ای را انگلی کرده و آنها را از بین می برد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل با اشاره به اینکه اندازه بدن این زنبور ۰.۲ تا ۱.۵ میلی متر متفاوت بوده و رنگ بدن آن مایل به سیاه است، افزود: زنبور نر و ماده از طریق شاخک از همدیگر قابل تشخیص هستند، بند انتهایی شاخک در زنبور نر طویل و با موهای بسیار بلند، اما بند انتهایی شاخک در ماده کوچک چماقی با موهای بسیار کوتاه است.
به گفته این مسوول، طول عمر زنبور تریکوگراما بستگی به گونه، شرایط محیطی و مواد غذایی که از آن تغذیه می کند دارد و طول عمر زنبورهای نر و ماده با همدیگر متفاوت است.
وی در خاتمه هدف از اجرای طرح مبارزه بیولوژیک را تولید محصول سالم، توسعه کشت پایدار، حفظ محیط زیست، جلوگیری از آلودگی آب، خاک و از بین رفتن حشرات مفید، کاهش مصرف سموم شیمیایی، کاهش هزینه تولید و حفظ سلامت و بهداشت کشاورزان برشمرد.