,آلاینده ها, آلاینده های شیمیایی, باقیمانده آفت کش ها, باقیمانده سموم, سلامت محصول, سلامت محصولات کشاورزی, سموم کشاورزی, صادرات کشاورزی, صادرات محصولات کشاورزی, محصول استاندارد, محصول سالم, محصول گواهی شده
نشست دورهمی صنعت و دانشگاه با موضوع چالش باقیمانده آلاینده های شیمیایی در محصولات کشاورزی در ارومیه برگزار شد..
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، باقیمانده آلاینده های شیمیایی در محصولات کشاورزی و ارائه راه حل مناسب با حل این چالش، همیشه دغدغه فعالان و تولیدکنندگان بخش کشاورزی بوده و هست. موضوعی که در دورهمی دانشگاه و صنعت در دانشگاه ارومیه به بحث گذاشته شد.
علل و راهکارهای ارتقای سلامت محصولات و توسعه صادرات بخش کشاورزی با حضورمتولیان اجرایی سازمان جهاد کشاورزی، مسئولین سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی، تولید کنندگان و توزیع کنندگان سموم و کودهای شیمیایی، متخصصین و اساتید دانشگاهی در سالن کنفرانس پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری دانشگاه ارومیه بررسی شد
آرمیده عضو هیئت علمی گروه گیاه پزشکی دانشگاه ارومیه با اشاره به اینکه علل و راهکار ارتقای سلامت محصولات وتوسعه صادرات بخش کشاورزی توسط محققان دانشگاه ارومیه بررسی می شود گفت: این دورهمی ونشست با اساتید دانشگاه و کارشناسان کشاورزی و کشاورزان آثار بسیار مهمی در تولید محصولات عاری از سموم و کودهای شیمیایی خواهد داشت.
وحدت سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بااشاره به اینکه کیفیت و کمیت محصول، مستلزم وجود مقادیر کافی و متعادل از عناصر غذایی، در خاک و گیاه است گفت: به همین منظور کودها و سموم کشاورزی که در اختیار کشاورزان قرار می گیرد توسط کارشناسان کشاورزی بازرسی می شود.
وی افزود: هرچند افزایش کمی تولیدات، سهم بسزایی را در افزایش امنیت غذایی ایفاد می کند، اما اطمینان از کیفیت و سلامت محصولات بخش کشاورزی برای مصرف کنندگان از اهمیت زیادی برخوردار است و تولید محصولات گواهی شده می تواند به عنوان گامی مهم دراین عرصه محقق شود که در سال زراعی جاری با هدف حمایت از تولید محصولات گواهی شده و استاندارد، طرح ترویج فرهنگ تولید و مصرف محصولات گواهی شده و استاندارد با تاکید بر توان افزایی جوامع محلی اجرا شده است.
مصرف بی رویه کودهای شیمیایی و سموم موجب تجمع آلایندها درخاک، متابع آب و افزایش آنها در گیاهان زنجیره غذایی انسان وحیوان میشود.
.