به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir) و به نقل از خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) رییس پژوهشکده چای کشور از انعقاد پیمان مشترک دانش فنی با بخش خصوصی برای تولید چای ارگانیک برای نخستینبار در کشور خبر داد و گفت: در یک سال گذشته عملیات بهباغی در ایستگاههای تابع و باغهای تحت نظارت مرکز تحقیقات با روشهای […]
به گزارش گیاهپزشکی ایران (ippn.ir) و به نقل از خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) رییس پژوهشکده چای کشور از انعقاد پیمان مشترک دانش فنی با بخش خصوصی برای تولید چای ارگانیک برای نخستینبار در کشور خبر داد و گفت: در یک سال گذشته عملیات بهباغی در ایستگاههای تابع و باغهای تحت نظارت مرکز تحقیقات با روشهای علمی و تحقیقاتی آغاز شده است.
رضا آزادی افزود: نخستین کارخانه دولتی چایسازی کشور که سابقه احداث آن به سال ۱۳۱۴ خورشیدی برمیگردد، برای تولید چای ارگانیک مجدداً راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه تولید برگ سبز ارگانیک بدون استفاده از کود و سم شیمیایی و با استفاده از کودهای آلی و دامی صورت گرفته است، از نخستین برداشت برگ سبز ارگانیک در نیمه نخست اردیبهشتماه سال جاری برای فرآوری در این کارخانه خبر داد.
آزادی با اشاره به اینکه قرارداد همکاری برای تولید چای ارگانیک با شرکت چای “رفاه لاهیجان” منعقد شده است، خاطرنشان کرد: در صورت مساعد بودن شرایط و پیشرفت برنامهها، امسال چای ارگانیک وارد بازار میشود.
گفتنی است، پژوهشکده چای بهمنظور متمرکز کردن کلیه فعالیتهای پژوهشی چای در سطح کشور در مهمترین منطقه چایکاری ایران، شهرستان لاهیجان مستقل شده است و دارای ۱۵ نفر عضو هیأت علمی و چهار نفر پژوهشگر غیرهیأت علمی است.
از مهمترین دستاوردهای پژوهشی این پژوهشکده میتوان به ارزیابی و معرفی تعدادی از کلونهای برتر وارداتی چای، دستیابی به هیبرید مقاوم و متحمل به آفات و بیماریهای کلیدی و خسارتزای چای، دستیابی به چهار کلون امیدبخش داخلی چای، بررسی و تعیین اثرات سطوح مختلف کود – آبیاری بر عملکرد و کیفیت برگ سبز گیاه بالغ چای، تعیین بهترین روش خاکورزی در باغهای چای و شناسایی عوامل بیوکنترل باکتریایی و مطالعه کارایی مهمترین گونهها روی نماتد مولد زخم ریشه چای اشاره کرد./