سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران به لزوم مدیریت و کنترل آفت پسیل گلابی تاکید کرد. به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران، فرید بیگی با بیان اینکه آفت کلیدی درختان گلابی، پسیل گلابی است که با نام شیره و عسلک نیز شناخته می شود، به مدیریت و کنترل آفت پسیل گلابی […]
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران به لزوم مدیریت و کنترل آفت پسیل گلابی تاکید کرد.
به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران، فرید بیگی با بیان اینکه آفت کلیدی درختان گلابی، پسیل گلابی است که با نام شیره و عسلک نیز شناخته می شود، به مدیریت و کنترل آفت پسیل گلابی تاکید و توصیه هایی را برای کنترل و مبارزه با این آفت به باغداران ارائه کرد.
وی با اشاره به اینکه مدیریت پایدار این آفت شیوه ای چند بعدی و شامل مجموعه اقداماتی است که قبل از کاشت گیاه شروع و در مرحله داشت و بعد از برداشت ادامه می یابد، گفت: اصول کاشت شامل انتخاب رقم مناسب، رعایت فاصله کاشت و اصول داشت شامل هرس اصولی درختان، شخم و و یخ آب زمستانه، تغذیه مناسب، آبیاری منظم و کافی، ایجاد پوشش سبز در کف باغ، نصب کارت و نوارهای زرد رنگ چسبنده، محلول پاشی زمستانه(پیش بهاره)، نصب خاک پوش(مالچ)، کنترل بهاره و آموزش مستمر باغداران از جمله مواردی است که رعایت آن موجب کاهش خسارت پسیل گلابی و افزایش عملکرد خواهد شد.
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اهمیت تغذیه مناسب در کاهش خسارت پسیل گلابی و افزایش عملکرد محصول، افزود: تغذیه درختان بصورت چال کود با استفاده از کودهای دامی و شیمیایی باعث افزایش مقاومت درختان در برابر خسارت آفت پسیل گلابی می شود.
وی با بیان اینکه تغذیه درختان گلابی براساس آزمون های خاک و برگ انجام می شود، تصریح کرد: برای افزایش درصد جوانه های گل و میوه دهی و افزایش طول عمر گل، محلول پاشی فروت ست به صورت عمومی و با کودهای توصیه شده دو مرتبه محلول پاشی، یک نوبت اواخر پاییز پس از برداشت محصول و قبل از ریزش برگ ها و نوبت دیگر در اسفندماه هنگام تورم جوانه ها با ترکیب اوره، سولفات روی و اسید بوریک هر کدام به نسبت ۵ گرم در لیتر انجام شود.