سوریه به صف تولیدکنندگان و صادرکنندگان زعفران می پیوندد
سوریه به صف تولیدکنندگان و صادرکنندگان زعفران می پیوندد
دولت سوریه در صدد گسترش تولید و صادرات زعفران و جایگزینی این محصول به جای برخی از محصولات کشاورزی خویش است.

زعفران یکی از گران‌ترین گیاهان دارویی و معطر جهان است که به دلیل فواید فراوانی که در زمینه‌های پزشکی و صنعتی دارد، طلای سرخ نامیده می‌شود.

دولت سوریه درصدد گسترش تولید و صادرات زعفران و جایگزینی این محصول به جای برخی از محصولات کشاورزی خویش است.

به گزارش اعتمادآنلاین، رسانه‌های عربی خبر دادند، دولت سوریه قصد دارد در سایه ثبات نسبی اوضاع امنیتی در این کشور، کاشت و صادرات زعفران را گسترش دهد به ویژه که این محصول می‌تواند در بازارهای جهانی تا ۱۵۵۰ دلار برای هر کیلوگرم ارزآوری داشته باشد.

منابع آگاه در وزارت کشاورزی سوریه به رسانه‌های عربی خبر دادند، این وزارت در حال تشویق تغییر الگوی کشت در مناطق گسترده‌ای از سوریه به سوی کاشت زعفران است، زیرا شرایط جوی و خاک سوریه به شکلی بسیار عالی مناسب کشت این گیاه است و می‌توان با حداقل هزینه بالاترین بهره‌وری و سود را از کاشت این گیاه به دست آورد.

مقامات ذیربط در حال کار بر روی گسترش کشت زعفران و تامین شرایط لازم برای موفقیت کشت آن در تعدادی از استان ها از جمله حمص و طرطوس هستند.

سلمان الاحمد، عضو هیئت مدیره فدراسیون اتاق های کشاورزی سوریه گفت: کشت زعفران در سوریه امیدوارکننده است و منبع درآمد مهمی برای خانواده های روستایی است. زنبورداران همچنین می‌توانند عسل زعفران که گران قیمت است تولید کنند و به فروش برسانند و کسب درآمد کنند.

وی افزود: کتیبه هایی وجود دارد که نشان می دهد زعفران از هزاران سال پیش در سوریه کشت می شد. همچنین تعدادی از روستاهای سوریه به نام زعفرانه وجود دارد که نشان از کشت زعفران در تاریخ و تمدن سوریه دارد.

یکی از کشاورزان با اشاره به این رویکرد گفت، اگر کشاورز بتواند پنج کیلوگرم از این گیاه را تولید کند، هزینه یک سال خود را به طور کامل تامین می‌کند.

رسانه‌های عربی خبر می‌دهند، کاشت زعفران به یک جریان در میان مردم این کشور تبدیل شده است، به نحوی که برخی از مردم حتی در باغچه‌های منازل خود یا بالکن‌ها هم به کاشت آن مبادرت ورزیده‌اند و سعی دارند چند گرمی از آن را تولید کنند.