یک استارتاپ مستقر در شرق آسیا به کشاورزان آسیای جنوب شرقی کمک میکند تا تولید کربن و انتشار متان (گازهای گلخانهای) حاصل از کشت برنج را کاهش دهند.
به گزارش خبر گیاه پزشکی ایران، در حالی که بسیاری از محققان بر روی کاهش گازهای گلخانهای ناشی از فعالیت های دامداری به عنوان بزرگترین تولید کننده گازهای گلخانه ای و عامل گرمایش زمین در جهان متمرکز هستند این استارتاپ در حال آموزش روی کشت برنج است که دومین فعالیت کشاورزی تولیدکننده گازهای گلخانهای پس از دامداری است.
بیش از ۳/۵ میلیارد نفر یعنی نیمی از جمعیت جهان کالری مورد نیاز روزانه خود را با خوردن برنج تامین میکنند و تقاضا برای برنج در حال افزایش است. اما کشت این محصول ردپای کربنی بالایی دارد.
کشاورزان برای کشت برنج، مزارع خود را غرقاب میکنند و این غرقاب شرایطی را ایجاد میکند که در آن موجودات بیهوازی که میتوانند در غیاب اکسیژن رشد کنند، فعال می شوند و متان آزاد میشود.
مطالعات نشان دادهاند که مرطوب کردن و خشک کردن متناوب (AWD) (آبیاری تناوبی) میتواند به کاهش ۵۰ درصدی انتشار گاز متان کمک کند. در این روش ابتدا مزرعه غرقاب میشود، اما به جای افزودن آب بیشتر برای غرقاب نگه داشتن آن، اجازه داده میشود تا کاملا خشک شود.
کارشناسان میگویند که وقتی مزرعه خشک میشود، ریشههای گیاه برنج بیشتر در جستجوی آب رشد میکنند. هنگامی که آب دوباره در دسترس باشد، گیاه بیشتر رشد میکند و عملکرد آن را بهبود میبخشد. این روش همچنین کشت برنج با آب کمتر را تسهیل میکند و آن را پایدارتر میکند.
به ادعای این استارتاپ، این روش با کاهش ۳۵ درصدی در انتشار متان همراه بوده (۱/۴ تن در هکتار) و در عین حال مصرف آب را تا ۳۰ درصد کاهش داده است. علاوه بر آن، این رویکرد به افزایش ۳۰ درصدی درآمد کشاورزان کمک کرده است و نشان میدهد که کشاورزی پایدار برنج نیز میتواند سودآور باشد.
با توجه به اینکه تولید یک کاسه برنج به بیش از ۲۰۰ لیتر آب شیرین نیاز دارد و با توجه به اینکه کل صنعت برنج بیش از یک سوم آب آبیاری جهان را از آن خود میکند، ضرورت اتخاذ روشهای پایدار واضح است و این استارتاپ به دنبال آموزش این روش ها به کشاورزان است.