معرفی دو ژنوتیپ برتر آویشن دنایی با نام‌های رایحه و شمیم
معرفی دو ژنوتیپ برتر آویشن دنایی با نام‌های رایحه و شمیم
مجری طرح ملی گیاهان دارویی از ثبت و معرفی دو ژنوتیپ آویشن دنایی توسط موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال خبر داد.

مجری طرح ملی گیاهان دارویی از ثبت و معرفی دو ژنوتیپ آویشن دنایی توسط موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال خبر داد.

به گزارش خبر گیاه پزشکی ایران از وزارت جهاد کشاورزی، حسین زینلی گفت: دو ژنوتیپ آویشن دنایی با نام‌های رایحه و شمیم توسط علی‌اشرف جعفری عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور ارایه و در یکصد و پنجمین جلسه کمیته معرفی رقم مورد تایید قرار گرفت.

زینلی افزود: از ویژگی‌های ژنوتیپ رایحه می‌توان به مواردی از جمله سازگاری وسیع آن به مناطق معتدل و سرد کشور اشاره کرد که این رقم دیررس و دارای عملکرد سرشاخه ۲۰۳۹ کیلوگرم در هکتار، بازده اسانس ۹۵.۱ درصد، تولید اسانس ۴۴ کیلوگرم در هکتار و درصد تیمول۷۰ درصد با تولید تیمول ۸.۳۰ کیلوگرم در هکتار است.

همچنین رقم شمیم نیز متوسط‌‌رس بوده و دارای سازگاری وسیع به مناطق معتدل و سرد کشور است که دارای عملکرد سرشاخه ۱۷۸۰ کیلوگرم در هکتار، بازده اسانس ۱۰.۲ درصد، تولید اسانس ۳.۴۲ کیلوگرم در هکتار و درصد تیمول ۶۹ درصد و عملکرد تیمول ۳.۲۸ کیلوگرم در هکتار می‌باشد.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برخی از ژنوتیپ‌های گیاهانی مثل رازیانه، ماریتغال، گل محمدی و سایر گیاهان نیز در سنوات گذشته مورد تایید واقع شده و معرفی شده‌اند و بسیاری از گونه‌های دیگر در دست انجام فرآیندهای قانونی ثبت و بررسی قرار دارند.