دو کشاورز به دلیل آتش زدن کاه و کلش شالیزار در آمل دستگیر و روانه زندان شدند
دو کشاورز به دلیل آتش زدن کاه و کلش شالیزار در آمل دستگیر و روانه زندان شدند
ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان بابلسر و فریدونکنار به کشاورزانی که قصد آتش زدن کاه و کلش را داشتند، تذکر دادند.

دو کشاورز در آمل به جرم آتش زدن کاه و کلش شالیزار دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت از محیط زیست مازندران، ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان آمل دو متخلف را به جرم آتش زدن کاه و کلش دستگیر و همچنین ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان بابلسر و فریدونکنار به کشاورزانی که قصد آتش زدن کاه و کلش را داشتند، تذکر دادند.

براساس این گزارش، ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان آمل حین گشت و کنترل در منطقه دشتسر دو کشاورز را به علت آتش زدن کاه و کلش دستگیر و به مراجع قضایی معرفی کردند، همچنین به هفت کشاورز که قصد آتش زدن کاه و کلش را داشتند، تذکر دادند.

در فریدونکنار ماموران یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان طی گشت و کنترل در حوزه استحفاظی به کشاورزانی که قصد آتش زدن کاه و کلش را داشتند، تذکر دادند.

ماموران یگان حفاظت محیط زیست بابلسر حین پایش اراضی شالیزاری در منطقه اجاکسر و اناری به کشاورزانی که اقدام به آتش زدن کاه وکلش کردند، تذکر و با همکاری ماموران حفاظت محیط زیست و کشاورزان آتش سوزی در این اراضی مهار شد.

محیط بانان ادارات حفاظت محیط زیست آمل، فریدونکنار و بابلسر با حضور در مزارع شالیزاری به کشاورزان در خصوص عدم آتش زدن کاه و کلش، مضرات آن و نکات زیست محیطی در این خصو ص را آموزش دادند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، آلودگی های ناشی ازسوزاندن ضایعات برداشت محصول برنج سبب ازبین بردن موادآلی خاک و تضعیف آن می شودوطبق قانون آتش زدن کاه وکلش و ساقه های برنج ممنوع می باشد.

مهم ترین پیامدهای آتش زدن ضایعات برداشت محصول برنج اختلال در چرخه زیستی، آلودگی هوا ،خطرات گازهای حاصل از آن وتغییرات منفی بر بقایای خاک که روند فعالیت موجودات زنده که عامل موثری در باروری خاک است به مخاطره می اندازد، می باشد.

آتش زدن کاه و کلش بعد از برداشت طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲۰ قانون هوای پاک ممنوع بوده و جرم تلقی شده و متخلفین به مراجع قضائی معرفی خواهند شد.

همچنین با استناد به مواد قانونی بند ۴ ماده۲ قانون مدیریت پسماند و ماده ۳۰ آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماندو همچنین ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع آتش زدن بقایای مزارع و باغات داخل یا مجاور جنگل بدون اجازه و نظارت ماموران جنگلبانی ممنوع است و چنانچه در اثر سهل انگاری حریق به جنگل ها و مراتع سرایت کند برابر قانون بین ۱ الی۲ سال حبس تادیبی با پرداخت خسارت محکوم خواهد شد.