براساس قراردادی که که روز شنبه سیزدهم مردادماه به امضای رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه رسید، پایلوت تولید نانوکود آهسته رهش اوره در پتروشیمی کرمانشاه احداث میشود.

به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، هر ساله بیش از پنج میلیون تن کود شیمیایی در کشور مصرف میشود که از این میزان، بیشترین میزان مصرف به کود اوره با حدود سه میلیون تن اختصاص دارد.
با تولید انبوه و تجاری دستاورد محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با جایگزینی نیمی از مصرف داخلی کود اوره با کودهای آهستهرهش حداقل ۳۰ درصد (۴۵۰ هزار تن) در مصرف اوره کشور صرفهجویی میشود که معادل سه هزار میلیارد تومان صرفهجویی در پرداخت یارانه اوره است. از سوی دیگر با توجه به صادرات ۱.۸ میلیارد دلاری کنونی کود از کشور با اختصاص بخشی از سبد صادرات کود اوره معمولی کشور به نانوکود اورهآهسته رهش، بهازای هر یک میلیون تن صادرات، سالانه حداقل۱۵۰ میلیون دلار درآمد بیشتر عائد کشورخواهد شد.
از جنبه زیست محیطی نیز با توجه به حلالیت بیش از ۵۰ درصدی کود اوره معمولی و تبعات زیست محیطی ناشی از آن، جایگزینی نانوکود حاصل تلاش فناوران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که دارای پوشش سازگار با محیط زیست بوده و سرعت رهایش آن متناسب با نوع خاک و میزان مصرف گیاه است از ورود مقادیر قابل توجهی از بقایای کود به محیط زیست پیشگیری خواهد شد.
محسن مردی، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: این پژوهشگاه با توجه به مسوولیتی که در برنامهریزی حکمرانی دانش بخش کشاورزی دارد و با توجه به اهمیت تولید نانوکود آهسته رهش از ابعاد کشاورزی، زیست محیطی و اقتصادی، این پروژه در دستورکار قرار داده است که امیدوارم با همکاری شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه بتوانیم این محصول را به عرصه کشاورزی کشور عرضه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: درهای پژوهشگاه همواره به روی صنعت و بخش خصوصی باز است.
امیرحسین لطفی لاریجانی، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه نیز با تقدیر از مدیریت و دست اندرکاران این پروژه در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بر آمادگی این شرکت برای تجاری سازی دستاوردهای فناورانه پژوهشگاه تاکید و ابراز امیدواری کرد ضمن ورود هر چه سریعتر این محصول به عرصه، زمینه بهرهگیری هر چه بیشتر از دستاوردها و ظرفیتهای پژوهشی و فناوری کشور در حوزه های مختلف فراهم شود.