رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: برداشت برنج را در سطح بالغ بر ۱۰۰۰ هکتار و هشت شهرستان به روش مدیریت تلفیقی محصول (ICM) آغاز کردیم.
به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان، صالح محمدی در آیین برداشت مکانیزه برنج طرح ارتقای سلامت محصول برنج (ICM) در شهرستان خمام، یکی از برنامههای راهبردی حوزه امنیت غذایی را ارتقای سلامت محصولات کشاورزی دانست و اظهار کرد: بیش از ۷۰ نوع محصول کشاورزی در گیلان تولید می شود که ۲۰ محصول حائز رتبههای برتر کشوری است.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار در استان گیلان تولید محصول استراتژیک برنج را در سطح بالغ بر ۱۰۰۰ هکتار و هشت شهرستان به روش مدیریت تلفیقی محصول (ICM) اجرایی کردیم، افزود: این روش ضمن رعایت حفظ پایداری تولید در محصول برنج، حفظ زیست بوم شالیزار با جلوگیری از مصرف بی رویه نهاده های کشاورزی (کودهای پایه و نهاده های گیاه پزشکی) را رقم می زند و شاهد مصرف حداقلی کود و استفاده از نهاده های بیولوژیک هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به مشارکت ۸۷۹ شالیکار در این طرح افزود: یکی از محورهای تولید برنج به روش ارتقا یافته، سلامت محصول است.
محمدی با اشاره به تولید ارقام محلی برنج در استان، عنوان کرد: تولید برنج به روش ICM تمرکز بر بازار مصرف دارد، زیرا رویکرد ICM حفظ تنوع زیستی در زیست بوم شالیزار با کاهش سموم و نهادههاست.
وی محصول تولید شده به روش ICM را مورد توجه مصرف کنندگان دانست و گفت: روش مدیریت تلفیقی محصول را با برنج آغاز کردیم و به زودی در سایر محصولات کشاورزی گیلان نیز آن را دنبال میکنیم، زیرا کشاورزی سهم بالایی در اقتصاد گیلان دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه در حوزه تولید محصولات صادراتی از جمله کیوی نیز از روش علمی و توسعه یافته ICM استفاده خواهیم کرد، ادامه داد: این روش علاوه بر توجه به نیاز غذایی گیاه، مبارزه بیولوژیکی با آفات و بیماریها را ممکن می کند.
وی با اشاره به تلاش محققین سازمان حفظ نباتات و موسسه گیاه پزشکی سازمان تحقیقات کشاورزی و موسسه تحقیقات برنج و مدیریت های جهاد کشاورزی هشت شهرستان هدف «ICM»، یادآور شد: شاهد برداشت خوشه های طلایی برنج در این مزارع هستیم و سال آینده سطح بیشتری از اراضی را به مدیریت تلفیقی محصول اختصاص می دهیم.
گفتنی است طرح ارتقای سلامت محصول برنج و تولید برنج سالم با استفاده از شیوه مدیریت تلفیقی محصول (ICM) با همکاری و نظارت موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سازمان حفظ نباتات، موسسه تحقیقات برنج و سازمانهای جهادکشاورزی استانهای گیلان و مازندران اجرا می شود و قرار است به محصول برنج تولید شده نشان سلامت تات (سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) اعطا شود.