اصلاح باغات گردو و یکسان سازی ارقام در شهرستان میامی
اصلاح باغات گردو و یکسان سازی ارقام در شهرستان میامی
طرح اصلاح باغات گردو و یکسان سازی ارقام با انجام عملیات سرشاخه کاری در سطح سه هکتار از باغات دیم شهرستان در منطقه کالپوش، روستای دشت شاد در حال انجام است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میامی از اصلاح باغات گردو و یکسان سازی ارقام با انجام عملیات سرشاخه کاری در این شهرستان خبر داد.

محمدحسینی گفت: طرح اصلاح باغات گردو و یکسان سازی ارقام با انجام عملیات سرشاخه کاری در سطح سه هکتار از باغات دیم شهرستان در منطقه کالپوش، روستای دشت شاد در حال انجام است.

حسینی عنوان کرد: در سرشاخه کاری درختان گردو، با اصلاح و تعویض تاج درختان دارای میوه نامرغوب با ژنوتیپ‌های برتر، افزایش عملکرد و کیفیت محصول را پس از عملیات سرشاخه کاری و تغییر ژنوتیپ خواهیم داشت.

وی افزود: از مزایای سرشاخه کاری علاوه بر افزایش مقاومت درختان گردو در مقابل سرمای دیررس بهاره و دیرگل‌دهی، مواردی مانند افزایش کیفیت محصول، کوتاه شدن تاج درخت، برداشت آسان‌تر محصول و کاهش قابل توجه هزینه کارگری، امکان عملیات مکانیزه برداشت، افزایش درآمد باغداران گردو و اقتصادی‌تر شدن تولید گردو، افزایش تولید محصول گردو با مغز سفید، افزایش درصد مغز نسبت به پوست، یکنواختی محصول و بازارپسند بودن آن، از دیگر مزایای سرشاخه کاری درختان گردو می‌باشد.

محمدحسینی گفت: یکی از راههای جلوگیری از سرمازدگی باغات گردو ، استفاده از سرشاخه کاری گردو و اصلاح ژنوتیپ های زودگل بذری با ژنوتیپ های دیر گل می باشد.

این مقام مسئول گفت: پیوند سرشاخه کاری گردو یا عمل تغییر تاج درختان مسن به فعالیتی گفته می شود که با پیوند نوع رقم تاج درخت را تغییر داده و با این کار کیفیت و میزان عملکرد درخت افزایش می یابد.

وی اظهار داشت: برای انجام عملیات سرشاخه‌کاری در باغات مذکور از ارقام گردو چندلر و فرنور بعنوان پیوندک استفاده می شود.

وی در پایان، هدف از اجرای طرح اصلاح باغ‌ها، جوان‌سازی باغات گردو، کاهش خسارت سرمازدگی، اطمینان از تولید محصول یکنواخت و پربار، و افزایش عملکرد کمی و کیفی محصولات تولیدی است.