مدیرکل دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور گفت: در پایش و ارزیابی مزارع ذرت شهرستان خاتم آفت برگخوار پاییزه مشاهده نشد.
علی پور در بازدید از مزارع ذرت بخش چاهک و روستای خوانسار گفت: با توجه به اینکه آفت برگخوار پاییزه در استانهای جنوب کشور مشاهده شده، لازم بود مزارع ذرت استان یزد و شهرستان خاتم مورد ارزیابی و پایش قرار بگیرد تا در صورت مشاهده آفت، مبارزه به موقع انجام شود.
وی با تأکید بر عدم مشاهده آفت در مزارع این شهرستان افزود: آفت برگخوار پاییزه یکی از مهمترین و خطرناکترین آفتها است که خسارت زیادی به کشاورزان وارد میکند و در حال حاضر در استانهای فارس و کرمان این آفت مشاهده شد که در حال کنترل است.
علی پور ادامه داد: آفت برگخوار پاییزه در طول عمر یکماه خود نزدیک به دو هزار تا تخمگذاری میکند، در شبانه روز صد کیلومتر پرواز میکند و دامنه وسیع میزبانی این آفت، محصولات پاییزه از جمله ذرت و سورگم است.
مدیرکل دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور گفت: رمز موفقیت برای مبارزه این آفت هنگامی است که اگر در سطح گیاه شناسایی شود به راحتی کنترل میشود، اما اگر غفلت کنیم و زمان بگذرد و آفت وارد قسمتهای مختلف گیاه ذرت از جمله ساقه شود مبارزه آن بسیار مشکل است.
وی با اشاره به اینکه هر روز کارشناسان حفظ و نباتات استان یزد در حال پایش و ارزیابی مزارع هستند، گفت: میطلبد کشاورزان این آفت را جدی بگیرند و در صورت مشاهده آفت در مزارع خود به کارشناسان جهادکشاورزی اطلاع دهند تا با مبارزه به موقع انجام و از خسارت به محصولات کشاورزی جلوگیری شود.
خاتم رتبه نخست کشت ذرت در استان یزد / علایمی از آفت برگخوار پاییزه در این شهرستان مشاهده نشد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاتم از کشت دو هزار و ۵۰۰ هکتار ذرت در مزارع این شهرستان خبر داد.
حیدری گفت: در شهرستان خاتم دو هزار هکتار سطح زیر کشت ذرت دانهای و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت ذرت علوفهای است.
حیدری بیان کرد: متوسط عملکرد ذرت دانهای در شهرستان، ۶ تن در هکتار و متوسط عملکرد ذرت علوفهای ۷۰ تن در هکتار است و شهرستان خاتم مقام اول استان را در تولید ذرت داراست.
او افزود: به منظور بهره وری و صرفه جویی در منابع آب و افزایش عملکرد و کیفیت محصول روش آبیاری مزارع ذرت به صورت آبیاری نوین است.
حیدری ادامه داد: در بازدیدهای کارشناسان جهادکشاورزی در چند روز گذشته علایمی مشابه آفت برگخوار پاییزه در سطح مزارع گزارش شد که بلافاصله کارشناسان حفظ نباتات ارزیابی و پایش خود را در مزارع آغاز کردند.
حیدری گفت: برای پایش و ارزیابی دقیق آفت برگخوار پاییزه، مدیر حفظ نباتات استان یزد و مدیرکل دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات کشور با حضور در شهرستان از مزارع بازدید کردند که خوشبختانه علایمی از آفت برگخوار پاییزه در این شهرستان مشاهده نشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان از کشاورزان خواست هنگام مشاهده آفت به کارشناسان جهاد کشاورزی اطلاع دهند تا با مبارزه به موقع این آفت کنترل شود و از خسارات جلوگیری شود.