دانشمندان میگویند برای جلوگیری مصرف آفتکشهای سرطان زا، حتما باید میوههایی مانند خیار را پوست بگیرید؛ اما آیا واقعاً این کار ضروری است؟
تحقیقات جدید نشان میدهد شستن میوه و سبزیجات ممکن است برای حذف آفتکشهای مضر کافی نباشد.
به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، کارشناسان دانشگاه کشاورزی آنهی در چین از یک سیستم تصویربرداری حساس برای کشف آثاری از مواد شیمیایی استفاده کردند که سایر آزمایشها نمیتوانستند آنها را شناسایی کنند.
آزمایشات روی سیب و خیار و همچنین سایر مواد غذایی مانند میگو و برنج نشان داد که شستن غذاها آثار آفتکشهایی را که به سرطان کبد منجر میشود را از بین نمیبرد.
یافتههای دانشمندان شواهدی را ارائه میدهد که شستن میوهها و سبزیجات کافی نیست و به جای آن، پوست کندن میوههایی مانند سیب و خیار را پیشنهاد میکنند.
پوست کندن میوهها میتواند به طور موثری آفتکشها در اپیدرم [پوست] و پالپ نزدیک اپیدرم میوه را از بین ببرد و در نتیجه احتمال مصرف آفتکشها را کاهش دهد. با این وجود آیا پوست کندن میوه و سبزیجات واقعاً برای محافظت از سلامت طولانی مدت ضروری است؟
برای این مطالعه جدید، محققان میوه مورد آزمایش را با آفتکشهای تیرام و کاربندازیم اسپری کردند و سپس میوه را با آب شستند. نتایج نشان داد شستشو برای از بین بردن این آفتکشها کافی نیست و پس از شستن هنوز میزان کمی از آفتکشها بر روی میوه باقی میماند.
در تکرار این مطالعه بر سایر مواد غذایی از جمله خیار، میگو، پودر فلفل قرمز و برنج تکرار نیز نتایج مشابهی گرفته شد.
به گفته آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده، آفتکش تیرام همچنین با مشکلات رشد در نوزادان مرتبط است و باعث حساسیتهای شدید پوستی میشود. قرار گرفتن در معرض آفتکش کاربندازیم نیز با سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و همچنین مشکلات ماهیچهای همراه است. با این حال این آفتکشها برای استفاده در سراسر دنیا تأیید شدهاند.
مطالعات دیگر بر اثرات آفتکشها به طور کلی، قرار گرفتن در معرض آفتکشها را با افزایش خطر ابتلا به سرطان در افراد مرتبط دانستهاند. یک مطالعه اخیر نشان داده است آفتکشها تأثیر بیشتری در ابتلا به سرطانهایی مانند سرطان خون، سرطان لنفوم هاجکین و سرطان مثانه نسبت به سیگار کشیدن دارند.
با این حال، کارشناسان میگویند که فواید سلامتی خوردن میوه و سبزیجات بسیار بیشتر از خطرات ناشی از مصرف مواد غذایی با مقادیر ناچیز آفتکشها است.