رئیس بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در بیست و دومین تور رسانهای دانشبنیان سازمان تات، رقم ذرت ۷۰۴ را شاهکار طبیعت خواند و گفت: بیش از ۷۰ درصد سطح زیر کشت علوفه در کشور به ذرت علوفهای ۷۰۴ تعلق دارد و در صورت خدشه بر تولید این رقم از ذرت ، آسیب جدی در تولید علوفه کشور ایجاد میشود.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، علی ماهرخ اظهار داشت: رقم ۷۰۴ ذرت در سال ۱۳۵۹ با عملکرد ۸ تن در هکتار بوده و امروز این رقم به مدد برنامههای به نژادی و به زراعی موسسه به ۱۲ تن در هکتار رسیده است، وی افزود: ۱۰درصد تولید ذرت نیز به رقم ۷۰۳ تعلق دارد.
رئیس بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفهای از معرفی ۴۶ رقم ذرت و گیاهان علوفهای در این بخش خبر داد؛ شامل ۲۳ رقم ذرت، ۸ رقم سورگوم، ۵ رقم یونجه، ۴ رقم شبدر، ۳ رقم ارزن و ۳ رقم اسپرس میشود، که این ارقام بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در تولید فرآوردههای دامی و پروتئینی کشور نقش بیبدیلی را ایفا میکنند.
ماهرخ، تولید علوفه منطبق با الگوی بارش در کشور ،کشت علوفه های پاییزه و تولید علوفههای تابستانه کم آب بر مانند گیاه سورگوم را از راهکارهای مقابله با خشکسالی در تولید علوفه کشور برشمرد.
وی تأکید کرد: گیاه سورگوم ۴ برابر در مصرف آب نسبت به ذرت اقتصادی تر است و یکی از اهداف تولید سورگوم جایگزینی آن با دانه ذرت در تأمین غذای طیور میباشد.
به گفته وی بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی ۲۶ هزار هکتار سطح زیر کشت سورگوم علوفهای در کشور وجود دارد و عمده تولید این گیاه بر عهده هیبرید اسپید فید است که متعلق به موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر میباشد.
رئیس بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای در مزرعه آزمایشی ماش علوفهای موسسه خبر داد؛ این بخش ، چهار رقم ماش علوفهای برای مناطق و اهداف مختلف در دست معرفی دارد، ماهرخ، مصرف بهینه آب، حاصلخیزی زمین و جلوگیری از فرسایش خاک را از مزایای کشت گیاه ماش علوفه ای برشمرد.