لزوم اقدامات پیشگیرانه برای کنترل آفات پنبه
لزوم اقدامات پیشگیرانه برای کنترل آفات پنبه
در نشست ستاد گیاهپزشکی پنبه خراسان شمالی وضعیت آفات مهمی همچون کرم قوزه و کرم خاردار بررسی و بر لزوم کنترل مؤثر آنها تأکید شد.

در نشست ستاد گیاهپزشکی پنبه خراسان شمالی که با حضور مدیران و مسئولان مرتبط در سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد، وضعیت آفات مهمی همچون کرم قوزه و کرم خاردار بررسی و بر لزوم کنترل مؤثر آنها تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفظ نباتات کشور، جلسه ستاد گیاهپزشکی پنبه در روز دوشنبه ۱۴۰۳/۵/۲۹ در محل سالن کشاورز سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی و با حضور یدایی معاون مدیرکل دفتر پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور، محمدزاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و بهنام فر معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی، علوی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی، نظام دوست مدیر شرکت خدمات حمایتی، رضایی مدیر حفظ نباتات، مدیران ستادی و همچنین مدیران جهاد کشاورزی شهرستانها برگزار گردید.

مدیر حفظ نباتات استان ابتدا وضعیت عوامل خسارت زا بخصوص دو آفت مهم کرم قوزه و کرم خاردار را تشریح نمود.

مدیر حفظ نباتات استان از افزایش فعالیت این آفات به دلیل شرایط نامساعد زراعی و آب و هوایی خبر داد و اهمیت رعایت توصیه‌های فنی برای افزایش عملکرد پنبه را مورد تأکید قرار داد.

رضایی گفت: به سبب شرایط مساعد آب و هوایی، عدم رعایت تناوب و نظام خرده مالکی فعالیت کرم قوزه در برخی از مناطق استان (غرب شهرستان مانه) افزایش یافته است. اقدامات انجام شده در قالب پیش آگاهی، رصد مزارع، آموزش بهره برداران و ارسال ادوات سمپاشی بوده است و ضرورت دارد که مبارزه بطور مرتب انجام تا از اختلاط سنین مراحل مختلف رشدی آفت و مراحل رشدی سنین لاروی جلوگیری شود. همچنین به سبب مشاهده اولین لارو کرم خاردار توصیه گردید رصد مزارع انجام تا در صورت افزایش مبارزه شیمیایی انجام شود.

علوی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی نیز در خصوص کنترل آفات پنبه استان به ارائه توضیحاتی پرداخت.

یدایی معاون مدیرکل دفتر پیش آگاهی سازمان حفظ نباتان کشور با بیان اینکه همکاری و همراهی واحدهای مختلف همچون زراعت، ترویج، مراکز جهاد کشاورزی و … در کنار واحد حفظ نباتات برای کنترل موثر و بموقع آفات ضروری است توصیه نمود که با برگزاری کلاس های آموزشی نسبت به آگاه نمودن کشاورزان در خصوص مبارزه با آفات با یادگیری اصول مدیریت صحیح مزرعه که شامل شخم بعد از برداشت، زمان کاشت مناسب، ارقام مناسب منطقه و بویژه رعایت تراکم کاشت است بتوانند آفات غالب مزارع پنبه خود را کنترل کنند.

وی در ادامه در خصوص رصد مرتب مزارع پنبه توصیه نمود که بازدیدها بویژه بعد از سمپاشی مزارع نیز ضرورت دارد تا هم اثر سم بررسی گردد و هم در صورت مشاهده لاروهای جدید تفریخ شده در اولین فرصت ، اقدام مناسب انجام گیرد.

محمدزاده رئیس سازمان هم گفت: به دلیل کاهش قیمت خرید پنبه، سطح زیر کشت نیز در استان کاهش یافته است که به استفاده از توصیه های فنی ارائه شده توسط مجموعه مدیریت حفظ نباتات و همچنین مهندس یدایی تاکید داشت تا بتوان با کنترل موثر آفات افزایش عملکرد داشته باشیم.