افتتاحیه بیست و پنجمین کنگره گیاهپزشکی ایران + تصاویر
افتتاحیه بیست و پنجمین کنگره گیاهپزشکی ایران + تصاویر
آیین افتتاحیه بیست و پنجمین کنگره گیاهپزشکی ایران در قبل از ظهر امروز شنبه 17 شهریور ماه 1403 در محل سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار گردید.

آیین افتتاحیه بیست و پنجمین کنگره گیاهپزشکی ایران در قبل از ظهر امروز شنبه ۱۷ شهریور ماه ۱۴۰۳ در محل سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار گردید.

در این رویداد علمی و پژوهشی انجمن‌های علمی حشره‌شناسی، بیماری شناسی گیاهی، کنه شناسی، علوم علف‌های هرز، قارچ‌شناسی، ویروس‌شناسی و نماتودشناسی حضور دارند. این کنگره با حمایت سازمان‌های دولتی و بخش خصوصی، هر دو سال یک‌بار در یکی از مراکز علمی کشور برگزار می‌شود.

ارتقای سطح دانش و تجربیات در زمینه گیاه‌پزشکی، معرفی و ارائه آخرین دستاوردها و پیشرفت‌های علمی و فناوری، برقراری ارتباطات علمی و صنعتی و ارائه راهکار برای حل مسائل و چالش‌های گیاه‌پزشکی کشور از اهداف این کنگره است.

رویه اشتباه مبارزه با آفات کشاورزی باید اصلاح شود

حسن زمانیان معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در این کنگره با تأکید بر اینکه امروز اهمیت گیاه‌پزشکی بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود، اظهار داشت: انسان همواره نیاز به مبارزه جدی با آفاتی دارد که با هجومشان ممکن است حیات بشر را به خطر بیندازد و خوشبختانه ما در حوزه مبارزه با آفات کارنامه موفقی داریم.

وی افزود: اثرات زیست‌محیطی استفاده از سموم برای آفات و استفاده نابه جا و میزان و دوز بالا جهت مبارزه با آفات در کشور ما یک مسئله و مشکل اساسی است.

معاون وزیر علوم با اشاره به اینکه علاوه بر مشکلات زیست‌محیطی و خطرات بهداشتی، اقتصاد کشاورزی هم در کشورمان متضرر از مصرف نابه جای سموم و کود است، بیان کرد: صرف از بین بردن آفت کفایت نمی‌کند و باید با مبارزه علمی و دانش‌پایه به کمک کشاورزان بشتابیم تا صادرات این حوزه رونق گیرد.

زمانیان با بیان اینکه برگزاری کنفرانس و نوشتن مقاله بسیار ارزشمند ولی مدنظر ما نیست، گفت: در سال ۲۰۲۳ تعداد ۷۸ هزار مقاله بین‌المللی به چاپ رسیده که رتبه بالای ۱۵ و ۱۶ در دنیا و مایه مباهات است، اما رتبه نوآوری ‌ما ۶۲ است و این فاصله بین رتبه علمی و نوآوری خسارات بسیاری به دنبال دارد و هر کس از این فاصله بکاهد خدمت شایانی به کشور کرده است.

رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران پژوهش را زیربنای فناوری دانست و خاطرنشان کرد: تحقیقات باید هوشمندانه و هدفمند باشد، تحقیقات هدفمند موجب ارتقای دانش فنی شده محصولاتی را تولید می‌کند که رتبه برتر دنیا را کسب کند پس باید از علم و دانش جهت رفاه، رونق اقتصاد و درآمد کشور و از دانش و فناوری برای نوآوری محصولات استفاده کنیم.

در ادامه مراسم سید ابراهیم صادقی رئیس کنگره، مریم جلیلی مقدم رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، شهرام نعیمی رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، علی علیزاده رئیس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور به ایراد سخنرانی پرداختند.

در این مراسم همچنین جایزه دکتر پروانه آزمایش فر و دکتر مرتضی اسماعیلی به پژوهشگران برتر دوره دکترای حشره شناسی اهدا شد.

منبع تصاویر: روابط عمومی سازمان حفظ نباتات کشور