مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران در خصوص مبارزه با آفت شپشک سپردار توت در باغات کیوی استان از باغداران خواست تا به شیوه های علمی در اطلاعیه توجه و آن را بکار گیرند.
در این اطلاعیه آمده است:
با عنایت به بررسی های بعمل آمده از بیولوژی آفت شپشک سپردار توت در باغات کیوی استان، مرحله پورهزایی نسل سوم این آفت در برخی مناطق آغاز شده است، با توجه به عدم امکان صادرات میوههای آلوده به این آفت و یا دارای باقیمانده سموم آفتکش های شیمیایی، لذا انجام اقدامات ذیل، توصیه میشود.
زمان مناسب برای مبارزه با بررسی و انجام نمونه گیری از وضعیت بیولوژی آفت در هر باغ (خروج بیش از ۶۰ الی ۷۰درصد پوره ها) تعیین می گردد. لذا با توجه به در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی، میکروکلیما و توپوگرافی منطقه، از نیمه شهریورماه به بعد با نظر و مشاوره از کارشناسان حفظ نباتات هر شهرستان و کلینیک های گیاه پزشکی پیشنهاد می شود. با توجه به خروج تدریجی پورهها، تکرار محلول پاشی هفت الی ده روز بعد از مرحله اول بهمنظور کنترل مناسب آفت، توصیه می شود.
در باغات کیوی جهت جلوگیری از انتقال پورههای آفت از شاخههای آلوده به میوهها، ضروری است تنه و شاخههای آلوده علامت گذاری شده و مبارزه از قسمت زیرین درختان و به صورت کامل در اول صبح یا در هنگام عصر با ترکیبات زیستی مجاز نظیر (پالیزین و تنداکسیر) به صورت مه پاشی انجام شود. ضمناً در صورت وجود آلودگی بالا، برس زنی و یا گونیکشی قبل از محلولپاشی توصیه میشود.
- آگاهی از اطلاعات هواشناسی و اطمینان از عدم بارندگی حداقل به مدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت بعد از عملیات سمپاشی بسیار مهم می باشد. در صورت انجام مبارزه و بارش باران در کمتر از زمان قید شده، تکرار محلولپاشی توصیه میشود.
- استفاده از پهپاد برای عملیات محلولپاشی به علت عدم کارایی لازم و موثر آن توصیه نمیگردد.
*رعایت نکات ایمنی از قبیل استفاده از ماسک، لباس مناسب، استفاده ازدستکش، عدم خوردن و آشامیدن و استعمال دخانیات در هنگام محلول پاشی و شستشوی دست و صورت پس از سمپاشی با آب و صابون الزامی است.
*برای کسب اطلاعات بیشتر از وضعیت بیولوژی آفت در باغات و روش کنترل مناسب آن، به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها، مراکز جهاد کشاورزی و کلینیکهای گیاه پزشکی مراجعه نمایید.
مدیریت حفظ نباتات – سازمان جهاد کشاورزی مازندران