کارگاه آموزشی «تنوع زیستی کفشدوزکها در زیستگاه های طبیعی ایران» در محل معاونت تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، این کارگاه آموزشی به منظور تداوم همکاریهای مشترک آموزشی و پژوهشی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور با سازمان حفاظت محیط زیست و به دعوت موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر زنتیکی آن سازمان، با تدریس سید حسن ملکشی عضو هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک موسسه برگزار گردید.
ملکشی در این کارگاه آموزشی که با حضور کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، ضمن اشاره به تاریخچه استفاده از بندپایان در کنترل بیولوژیک آفات و جنبههای کاربرد حشرات برای کنترل آفات در زیست بومهای کشاورزی، به اثرات مخرب استفاده از سموم شیمیایی در محیط زیست و کشاورزی و خانوادههای حشرات شکارگر آفات در زیست بومهای طبیعی پرداخت.
وی گفت: خانواده کفشدوزکها با بیش از ۶۰۰۰ گونه، به عنوان مهمترین گونهها در کنترل طبیعی و کاربردی آفات در زیست بومهای دنیا و ایران مطرحند. در ایران حدود ۱۴۲ گونه از این خانواده شناسایی شده اند، که کفشدوزک استرالیایی و کفشدوزک کریپتولوموس کاملا جنبه کاربردی پیدا کرده و به عنوان عوامل کنترل بیولوژیک کلاسیک سالهاست در باغات مرکبات و چای برای کنترل شپشک استرالیایی و شپشک آردآلود استفاده میشوند.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور افزود: سایر کفشدوزکها نیز به صورت طبیعی در کاهش جمعیت شتهها در زیست بومهای مختلف موثرند. به عنوان مثال، بالغ بر ۱۰ گونه کفشدوزک در پارک طبیعت پردیسان تهران وجود دارند، که به عنوان دشمنان طبیعی شتهها، شپشکهای سپردار و شپشکهای آردآلود فعالیت میکنند.
وی بر ضرورت آشنایی کارشناسان و عموم مردم با این عوامل کنترل بیولوژیک طبیعی موجود در پارکها و فضاهای شهری، به منظور حفظ و حمایت از آنها در محیطهای طبیعی تاکید کرد.