رزمایش سراسری پایش و کنترل واحدهای عرضهکننده آفتکشهای کشاورزی امروز شنبه ۱۹ آبان آغاز شد.
این رزمایش سه روزه توسط سازمان حفظ نباتات کشور با هدف مقابله با عرضه سموم غیرمجاز و ممنوعه، قاچاق، تقلبی، منسوخ، تاریخ گذشته و سنواتی بطور همزمان در سراسر کشور برگزار میشود و طی آن آفتکشهای ممنوع و غیرمجاز از جمله کلرپیریفوس، پاراکوات، دیازینون، فسفید آلومینیوم (قرص برنج) و … از داروخانههای گیاهپزشکی و فروشگاهها جمعآوری خواهد شد.
تشدید نظارت و ساماندهی و افزایش کیفیت زنجیره توزیع و عرضه آفتکشهای نباتی از اهداف مشخص شده برای این رزمایش است.
رزمایش تا روز دوشنبه ۲۱ آبان ادامه خواهد داشت.
استان اردبیل
مانور سراسری کنترل واحدهای عرضهکننده آفتکشهای کشاورزی باهدف افزایش کیفیت و ضریب اطمینان شبکه توزیع آفت کش های کشاورزی همزمان با سراسر کشور در اردبیل آغاز شد و تا ۲۱ آبا ادامه خواهد داشت.
استان قزوین
رزمایش ملی و سراسری پایش واحدهای عرضه کننده آفتکشهای کشاورزی از امروز در استان قزوین آغاز شد و تا ۲۱ آبان ادامه دارد.
این رزمایش در راستای حفظ امنیت غذایی شهروندان و افزایش کیفیت شبکه توزیع آفتکشهای شیمیایی برگزار میشود.
این مانور باهدف پیشگیری از توزیع سموم و آفتکشهای غیرمجاز از سوی عاملین و فروشگاههای توزیعکننده انجام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در آیین آغاز این مانور گفت: در این مانور ۱۶ گروه با ۶۰ کارشناسان و بازرس از دستگاههای نظارتی شامل جهاد کشاورزی و نظاممهندسی کشاورزی، صمت و تعزیرات حکومتی در این مانور حضور دارند.
عطایی افزود: طی سه روز برگزاری این مانور ۲۳۰ فروشگاه عرضه سموم و آفتکشهای کشاورزی مورد بازرسی قرار خواهند گرفت.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز گفت: این مانور در راستای جمعآوری سموم تقلبی، قاچاق و غیرمجاز به مدت سه روز در سراسر کشور استان قزوین برگزار خواهد شد.
یوسف درخشان گفت: در این مانور مواردی همچون حضور مسئولین فنی در داروخانهها، عدم وجود سموم غیرمجاز، قاچاق، سموم تاریخ گذشته و… بررسی خواهد شد.
به گفته وی، همچنین صدور پروانه تمدید، سموم غیرمجاز در شهرستانهای استان بازرسی و برنامه کنترل واحدهای عرضهکننده آفتکشهای کشاورزی تا ۲۱ آبان ماه ادامه خواهد داشت.
استان لرستان
رزمایش پایش واحدهای عرضه کننده آفت کش های کشاورزی همزمان با سراسر کشور در استان لرستان آغاز شد .
در این رزمایش ۱۸۵ فروشگاه عرضه سموم و آفتکشهای کشاورزی در استان و در ۱۲ شهرستان و ۵۷ مرکز خدماتی نظارت و بازرسی می شوند.
ساماندهی و جلوگیری از عرضه سموم تقلبی و غیرمجاز، سموم قاچاق و تاریخ مصرف گذشته از اهداف اجرای این رزمایش رااست.
استان گیلان
مانور سراسری کنترل واحدهای عرضهکننده آفتکشهای کشاورزی امروز (شنبه) همزمان با سراسر کشور در گیلان برگزار شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: مانور سراسری کنترل واحدهای عرضه کننده آفتکشهای کشاورزی با هدف صیانت از حقوق عامه، استمرار نظارت بر توزیع و عرضه آفتکشها برگزار شده است.
صالح محمدی اظهار کرد: در این مانور واحـدهای توزیع آفتکشهای کشاورزی شامل داروخانههای گیاه پزشکی، دفاتر خدمات کشاورزی، تعاونیهای روستایی و کارگزاریهای توزیع نهادههای کشاورزی مورد بازدید قرار خواهند گرفت.
وی بیان کرد: بازدید واحدها یادشده به منظور کنترل حلقههای تدارک، توزیع و عرضه در زنجیره تامین آفتکشها، شناسایی، کشف و توقیف آفتکشهای ممنوعه و غیرمجاز، قاچاق، تقلبی و تاریخ گذشته انجام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به برگزاری مانور کنترل واحدهای عرضه کننده آفتکشهای کشاورزی در سراسر استان اضافه کرد: این مانور ۳۷۳ واحد عرضه کننده آفتکشهای استان را در بر میگیرد.
وی بیان کرد: در این مانور، اکیپهای بازرسی واحدهای توزیع آفتکشها شامل نمایندگان حفظ نباتات، حراست، بازرسی، نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، صمت، تعزیرات و پلیس نظارت بر اماکن حضور دارند.
مانور کنترل واحدهای عرضه کننده آفتکشهای کشاورزی تا ۲۱ آبان ماه در گیلان ادامه دارد.
استان مازندران
مانور سراسری کنترل واحدهای عرضهکننده آفتکشهای کشاورزی همزمان با سراسر کشور در مازندران آغاز شد.
مومنی رییس سازمان جهاد کشاورزی گفت: مانور پایش واحدهای عرضه آفتکشهای کشاورزی از ۱۹ لغایت ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳ همزمان در استان مازندران و سراسر کشور برگزار می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: این مانور با هدف نظارت بر شبکه توزیع آفت کش ها به منظور جلوگیری از فروش سموم قاچاق تقلبی و غیرمجاز و تاریخ گذشته، بررسی اعتبار پروانه فروشگاه و مسوول فنی، فعال بودن سامانه مانیتورینگ، رعایت شرایط بهداشتی اعم از داشتن تهویه مناسب و وجود برگه MSDS سموم در فروشگاه، حضور مسئول فنی در فروشگاه، نحوه نگهداری اصولی، ارایه فاکتورهای خرید و فروش معتبر، برچسب قیمت و…می باشد.
وی اذعان داشت: پایش واحدهای عرضه آفتکشهای کشاورزی با حضور نمایندگان: کارشناس معین سازمان حفظ نباتات کشور، معاونت، مدیران و کارشناسان معاونت بهبهود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی در استان و شهرستان، رییس اداره بازرسی و نظارت بر کالا های جهاد کشاورزی، نماینده نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی درشهرستان، نماینده اداره صنعت و معدن، نماینده اداره تعزیرات حکومتی، کارشناس شبکه بهداشت و درمان، مسوول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی در شهرهای استان برگزار گردید.
مومنی در پایان افزود: در این بازدید متخلفین جهت انجام مراحل قانون به مراجع قضایی معرفی می شوند و تیم پایش بصورت مستمر نظارت و بازرسی خود را در سطح استان انجام خواهد داد.
استان اصفهان
همزمان با سراسر کشور، رزمایش کنترل وپایش مراکز عرضه آفت کشها در استان اصفهان آغاز شد.
مدیر کنترل سموم و واحدهای گیاه پزشکی استان در حاشیه این رزمایش که از شهرستان فلاورجان به دلیل وجود بیشترین تعداد مراکز عرضه سموم در استان اصفهان آغاز شده است، گفت: به منظور جلوگیری از فروش سموم قاچاق، تقلبی، غیرمجاز و تاریخ گذشته، رزمایش کنترل و پایش واحدهای عرضه کننده آفت کشها در استان برگزار شد.
ندا حاتمی با اشاره به اینکه این طرح به صورت ویژه در استان به مدت یک هفته برگزار میشود، افزود: فعال بودن سامانه مانیتورینگ، رعایت شرایط بهداشتی از جمله داشتن تهویه مناسب، حضور مسئول فنی در فروشگاه، نحوه نگهداری اصولی، ارایه فاکتورهای خرید و فروش معتبر و برچسب قیمت از اهداف این رزمایش است.
در این رزمایش کارشناسانی از مدیریت جهاد کشاورزی، اماکن نیروی انتظامی، تعزیرات حکومتی، نمایندگی نظام مهندسی کشاورزی و اتحادیه صنفی داروخانههای گیاهپزشکی حضور دارند.
استان قم
مانور سراسری کنترل واحدهای عرضه کننده آفتهای کشاورزی با هدف مقابله با عرضه آفت کشهای قاچاق، تقلبی و ممنوعه در استان قم آغاز شد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان در حاشیه این مانور نظارت بر شبکه توزیع آفت کشها، مقابله با عرضه آفت کشهای قاچاق، تقلبی و ممنوعه را از جمله اهداف اجرای این طرح بیان کرد.
رضا لطیفی زاده با بیان اینکه این مانور از امروز و در قالب دو اکیپ در شهرستان قم و شهر جعفرآباد اجرا میشود گفت: برنامه کنترل واحدهای عرضه کننده آفت کشهای کشاورزی تا ۲۱ آبان ادامه دارد.
استان مرکزی
رزمایش سراسری مقابله با واحدهای عرضه کننده سموم تقلبی و غیرمجاز کشاورزی در استان مرکزی آغاز شد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: در این رزمایش سه روزه ۱۲۰ اکیپ نظارتی از ۱۷۶ فروشگاه عرضه سموم و آفت کُشهای شیمیایی بخش کشاورزی نظارت میکنند.
قدمی هدف از اجرای این رزمایش را ساماندهی و جلوگیری از عرضه سموم تقلبی و غیرمجاز، سموم قاچاق و تاریخ مصرف گذشته عنوان کرد و افزود: با متخلفان این بخش برخورد میشود.
او با توجه به اینکه سم یک نهاد مه در تامین سلامت محصولات کشاورزی است، گفت: استفاده از سموم غیرمتعارف و غیر مجاز علاوه بر اینکه سلامت محصولات کشاورزی را به مخاطره میاندازد، میتواند سلامت انسان را در پی مصرف محصولات کشاورزی تحت تاثیر قرار دهد.
استان خراسان رضوی – نیشابور
رزمایش سراسری کنترل واحدهای عرضه کننده آفتکشهای کشاورزی در نیشابور آغاز شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور گفت: این تمرین ۱۹ آبان ۱۴۰۳ با حضور معاونین فنی و اداری و مالی، مسئول حراست، رئیس اداره تولیدات گیاهی، مسئول نظارت و بازرسی مدیریت، مسئول حفظ نباتات مدیریت، نماینده نظام مهندسی کشاورزی، نماینده اتحادیه داروخانههای گیاهپزشکی و جمعی از روسای ادارات و کارشناسان از محل پارکینگ این مدیریت آغاز شد.
علی مبارکی افزود: رزمایش ملی در نیشابور همزمان با سراسر کشور به منظور بازدید از داروخانههای گیاهپزشکی، شناسایی و کشف و توقیف آفتکشهای ممنوعه و غیر مجاز به مدت سه روز آغاز شد.
استان کهگیلویه و بویراحمد
به منظور جلوگیری از فروش سموم قاچاق، تقلبی، غیرمجاز و تاریخ گذشته، رزمایش کنترل و پایش واحدهای عرضه کننده آفت کشها در استان برگزار شد.
استان خراسان شمالی – بجنورد
رزمایش سراسری پایش واحدهای عرضه کننده آفت کش های کشاورزی با هدف افزایش کیفیت و ضریب اطمینان شبکه توزیع همزمان با سراسر کشور در بجنورد آغاز شد.
به گفته مسئولان جهاد کشاورزی، در استان خراسان شمالی سالانه بین ۲۴۰ تا ۵۰۰ تن انواع سموم برای مبارزه با آفات و بیماری های زراعی و باغی و افزایش تولید استفاده می شود.
میانگین مصرف سموم در بخش کشاورزی به ازای هر یک هکتار ۴۳۰ گرم و در کشور ۷۵۰ گرم است.
استان آذربایجان غربی – مهاباد
رزمایش سراسری مقابله با واحدهای عرضه کننده سموم تقلبی و غیرمجاز کشاورزی در مهاباد آغاز شد.
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد گفت: این رزمایش در راستای حفظ امنیت غذایی شهروندان و افزایش کیفیت شبکه توزیع آفتکشهای شیمیایی برگزار می شود.
شمس برهان افزود: در شهرستان مهاباد ۷۲ واحد داروخانه گیاهپزشکی وجود دارد که امروز این داروخانه ها از لحاظ مصادیق گرانفروشی، سموم قاچاق ،سموم تقلبی و سموم تاریخ مصرف گذشته رصد و بررسی می شوند.
در این رزمایش سه روزه سازمان صنعت، معدن و تجارت، جهادی کشاورزی و تعزیرات حکومتی مشارکت دارند.
رفعت نشان، قاضی شعبه دو تعزیرات حکومتی شهرستان مهاباد گفت: عمده تخلفاتی که مد نظر هست از جمله درج نکردن قیمت سموم ، سموم تاریخ مصرف گذشته و سموم تقلبی و قاچاق در این رزمایش بررسی می شود.
شهروندان میتوانند هرگونه تخلف صنفی در زمینه کالا و خدمات غیرعادی و مشکوک را از طریق سامانه ۱۳۵ به تعزیرات حکومتی اطلاع دهند.