رونمایی از ۸۹ رقم جدید گیاهی
رونمایی از ۸۹ رقم جدید گیاهی
هفتمین جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی روز سه‌شنبه 22 آبان 1403 در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در کرج برگزار می شود.

هفتمین جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی روز سه‌شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در کرج برگزار می شود.

معاون پژوهش و فناوری سازمان تات، گفت: هفتمین جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی با رونمایی از ۸۹ رقم جدید گیاهی، شامل ۷۷ رقم از موسسات تحقیقاتی وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (سازمان تات) و ۱۲ رقم از دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار خواهد شد.

به نقل از روابط عمومی سازمان تات، حسین جعفری، با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت ژنتیکی ارقام گیاهان زراعی و باغی، گفت: در طول قریب به یک قرن گذشته، موسسات تحقیقاتی سازمان تات به طور مستمر بر توسعه و معرفی ارقام جدید گیاهی تمرکز داشته‌اند. این ارقام جدید، ابزارهای نوینی در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد تا بتوانند با تنش‌های زیستی و غیرزیستی مقابله کنند و تولیدات خود را از نظر کمی و کیفی ارتقا دهند.

وی افزود: تاکنون بیش از ۱۱۰۰ رقم از محصولات مختلف کشاورزی با ویژگی‌های منحصر به فرد به کشاورزان معرفی شده است که این ارقام، موجب افزایش توان بخش کشاورزی و ارتقای بهره‌وری در مزارع و باغات کشور شده‌اند.

جعفری در ادامه با اشاره به نقش نظام بذر و نهال در کشور گفت: با معرفی ارقام جدید گیاهی، ساختار نظام بذر و نهال در کشور شکل گرفته است. این نظام، با همکاری بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت‌های تحقیقاتی، بذور جدید را به مزارع و باغات کشاورزان منتقل کرده است. نتیجه این تلاش‌ها، تولید بیش از ۹۸ درصد بذر مورد نیاز کشور در داخل است.

معاون پژوهش و فناوری سازمان تات همچنین بر لزوم ورود جدی‌تر شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی به صنعت بذر کشور تاکید کرد و گفت: برای ارتقای صنعت بذر و کاهش وابستگی به واردات، باید تلاش‌ها به سمت تولید بذور هیبرید و بذور سبزی و صیفی‌جات هدایت شود. علاوه بر این، شرکت‌های دانش‌بنیان باید در راستای ارتقای کیفیت بذور داخلی و حضور موفق در بازارهای جهانی گام‌های جدی‌تری بردارند.

در هفتمین جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی، از ۸۹ رقم جدید گیاهی شامل ۷۷ رقم از موسسات تحقیقاتی وابسته به سازمان تات، از جمله موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، موسسه تحقیقات کشاورزی دیم، موسسه تحقیقات برنج، موسسه تحقیقات اصلاح بذر چغندرقند و موسسه تحقیقات پنبه رونمایی شد. همچنین، ۱۰ رقم از دانشگاه‌های گیلان، زنجان و شهید چمران اهواز و دو رقم از شرکت دانش‌بنیان هامان بذر ره‌آورد دانش به جامعه کشاورزان معرفی شدند.

جعفری در پایان با ابراز امیدواری نسبت به افزایش سرعت نفوذ این ارقام در مزارع کشاورزی و باغات، اظهار داشت: امید است که با همکاری تمامی ذینفعان و تسریع در فرآیند معرفی این ارقام جدید، شاهد ارتقاء کمی و کیفی محصولات کشاورزی در کشور باشیم.

گفتنی است؛ این رویداد مهم، فرصتی بی‌نظیر برای آشنایی با جدیدترین دستاوردها در حوزه اصلاح ارقام گیاهی به جهت افزایش تولیدات بخش کشاورزی است. حضور در این جشنواره برای همه علاقه‌مندان به توسعه پایدار و امنیت غذایی جذاب خواهد بود، لذا از تمامی پژوهشگران، کشاورزان و صنعتگران دعوت می‌شود در این رویداد مهم شرکت کنند.