افتتاح نخستین کارخانه فرآوری خشکبار با فناوری پلاسما در رفسنجان + فیلم
افتتاح نخستین کارخانه فرآوری خشکبار با فناوری پلاسما در رفسنجان + فیلم
این کارخانه به منظور حذف سم آفلاتوکسین از محصولات کشاورزی به ویژه پسته در رفسنجان راه‌اندازی شده است.

کارخانه فرآوری خشکبار بر پایه فناوری پلاسما در رفسنجان با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای کرمان، در مراسمی با حضور محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی صبح امروز کارخانه فرآوری خشکبار بر پایه فناوری پلاسما در رفسنجان افتتاح شد.

این کارخانه به منظور حذف سم آفلاتوکسین از محصولات کشاورزی به ویژه پسته در رفسنجان راه‌اندازی شده است.

فناوری پلاسما در آلودگی‌زدایی پیوسته سطوح تجهیزات کاری، آلودگی‌زدایی مایعات و هوا، آلودگی‌زدایی و افزایش طول عمر مواد غذایی و حتی اصلاح عملکردی آنها کاربرد دارد.

محمد اسلامی پیش از این با اعلام این که با مذاکرات انجام شده با استانداری کرمان و انجمن پسته اولین سامانه پلاسما را در رفسنجان به کار خواهیم گرفت تا به صورت عملیاتی آن را در اختیار صادر کنندگان و تولیدکنندگان پسته قرار دهیم، گفته بود با استفاده از پلاسما در ۲ بخش هم خود محصول و هم آب و خاک، می‌توانیم آفت‌پذیری را از بین ببریم.

در این کارخانه فضاهایی نظیر سوله سورتینگ، اتاق تمیز برای فعالیت سامانه‌های آلودگی‌زدایی، سوله بسته‌بندی، انبار، سالن‌های بویلر،تأسیسات، دیزل ژنراتور و بخش اداری طراحی شده است. محصولات پس از دریافت و ذخیره‌سازی، سورت شده، مورد شستشو با بخار قرار گرفته، با فناوری ترکیبی پلاسما- بخار مورد ضدعفونی قرار می‌گیرند و محصولات فرآوری شده در اتاق تمیز، در نهایت در شرایط خاص بسته‌بندی می‌شوند.

هدف اصلی از تاسیس و بهره‌برداری این کارخانه، آلودگی‌زدایی از انواع خشکبار برای تضمین ایمنی مواد غذایی و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی در نظر گرفته شده است.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در مراسم بهربرداری از این کارخانه گفت: هدف اصلی از تاسیس و بهره‌برداری این کارخانه، آلودگی‌زدایی از انواع خشکبار برای تضمین ایمنی مواد غذایی و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی در نظر گرفته شده است.

آقای نوری افزود: در کارخانه فرآوری خشکبار رفسنجان، دستیابی به بالاترین استاندارد‌های کیفی در فرآوری خشکبار و فراهم‌سازی محصولاتی پاک و سالم برای مصرف‌کنندگان داخلی و جهانی، در راستای بهبود سلامت و رفاه جامعه برنامه‌ریزی شده است. کارشناسان شاغل در این کارخانه به تولید محصولاتی با بالاترین استاندارد‌ها و کیفیت به بازار داخلی و جهانی خواهند پرداخت.

وی افزود: این کارخانه کمک بزرگی به باغداران، کشاورزان و صادرکنندگان برای بازار‌های خارجی خواهد کرد و در بازار داخلی نیز محصولی سالم با ماندگاری زیاد عرضه خواهد شد.

نوری تصریح کرد: در این کارخانه با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته از جمله پلاسما و بخار فشار بالا، فرآیند آلودگی‌زدایی خشکبار انجام می‌شود تا محصولی با بالاترین سطح سلامت و کیفیت به مصرف‌کنندگان عرضه شود.

با بهره‌برداری از کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار رفسنجان با توجه به حذف و یا کاهش یکی از عوامل موثر در کاهش صادرات پسته و نیز با اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های بالادست و پایین‌دست این صنعت، شاهد شکوفایی بیشتر در اقتصاد منطقه خواهیم بود.