مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: ۸۵۷ مرکز عرضه آفت کش کشاورزی در استان فعال است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، فرشته صادقی نسب در خصوص رعایت اصول سمپاشی موثر در کنترل عوامل خسارتزای گیاهی براهمیت موضوع سمپاشی و نقش آن در حفظ و افزایش محصولات کشاورزی و همچنین تأثیر مستقیم آن بر سلامت مصرف کنندگان تاکید کرد.
وی بیان کرد: برخی سموم بدلیل سمیت بالا و مخاطرات زیست محیطی، از سبد سموم کشاورزی حذف و ممنوعه اعلام میشوند که کشاورزان باید آگاهی و شناخت کافی به این مساله داشته باشند.
صادقی نسب با اشاره به ضرورت ثبت خرید و فروش سموم در سامانه مانیتورینگ آفتکُشها گفت: در چارچوب مانورهایی که در آبانماه برگزار شد، فرایند ثبت اطلاعات فروشگاهها در سامانه و پروانههای مورد نیاز برای فعالیت داروخانههای گیاهپزشکی بررسی و در این زمینه تذکرات لازم داده شد.
وی خاطر نشان کرد: به منظور ارتقاء سطح دانش مسئولین فنی، از اول سال جاری تاکنون ۴ کارگاه آموزشی برای کاربران با عناوین آموزش سامانه مانیتورینگ، سامانه جامع انبارها و قوانین مربوط به حفظ نباتات و تعزیرات مرتبط با فروشگاههای سموم برگزار شده است.
وی گفت: هم اکنون تعداد ۸۵۷ مرکز عرضه افت کشهای کشاورزی در سطح استان مشغول به کار هستند که از این تعداد ۳۲۳ واحد در شهرستان ارومیه واقع شده است.
وی افزود: بزرگترین چالش کشاورزی استان در حوزه حفظ نباتات، نا آگاهی در استفاده مناسب از سموم، عدم رعایت اصول صحیح سمپاشی و در کنار آن واردات سموم قاچاق از مبادی غیر قانونی است.
صادقی نسب تاکید کرد:سموم قاچاق وقتی وارد مزارع و باغات میشوند نه تنها کارایی مورد انتظار را ندارند بلکه باعث افزایش میزان سم و دفعات سمپاشی نیز خواهند شد که در این خصوص باید ارگانها و نهادهای امنیتی برخورد جدی با متخلفان داشته باشند.
رصد و پایش فعالیت ۴۲۶ واحد عرضهکننده آفتکشهای کشاورزی
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: همزمان با برگزاری مانور سراسری، فعالیت ۴۲۶ واحد عرضه کننده آفت کشهای کشاورزی در استان رصد و پایش شد.
فرشته صادقی نسب افزود: در راستای حفظ و ارتقاء امنیت غذایی و ساماندهی و تشدید نظارت برفعالیت زنجیره تولید و توزیع آفت کشهای کشاورزی مانور سه روزهای ازتاریخ ۱۹ آبان ماه تا ۲۱ آبان ماه همزمان با سراسر کشور در استان برگزار شد.
صادقی نسب تصریح کرد: در قالب ۵۲ اکیپ مشترک نظارتی از تنها شرکت تولید کننده سم استان (شرکت توسعه صنعت سم آذربایجان)، شرکتهای توزیع کننده آفت کشهای کشاورزی و داروخانههای گیاهپزشکی بازدید اتجام گرفت.
وی ادامه داد: در این بازدیدها مواردی همچون حضور مسئول فنی، اعتبار پروانه فعالیت، ثبت در سامانه مونیتورینگ و وجود سموم غیر مجاز اعم از تقلبی، ممنوعه، قاچاق، تاریخ منقضی و دارای ممنوعیت عرضه در داروخانههای گیاهپزشکی مورد بررسی قرار گرفت.
این مسول افزود: در جریان برگزاری این مانور، ۳۰۲ مورد تذکر کتبی و شفاهی به واحدهای موردبازدید داده شد و میزان ۲۸۹ لیتر /کیلوگرم سموم غیرمجاز و ممنوعه کشف و جمع آوری گردید و متخلفان جهت اعمال قانون و برخورد جدی به مقامات قضایی معرفی شدند.