برداشت موفقیت‌آمیز محصول کشت آزمایشی زنجبیل
برداشت موفقیت‌آمیز محصول کشت آزمایشی زنجبیل
در این آزمایش، دو کرت به مساحت مجموعاً 9 متر مربع، حدود 32 کیلوگرم زنجبیل خالص تولید شد که دو برابر متوسط تولید جهانی زنجبیل در شرایط تجاری است.

پژوهشکده گل و گیاهان زینتی در سال جاری با اجرای کشت آزمایشی زنجبیل در گلخانه، موفق به برداشت حدود ۳.۵ کیلوگرم زنجبیل خالص در هر متر مربع شد.

به نقل از روابط عمومی پژوهشکده گل و گیاهان زینتی، در این آزمایش دو کرت به مساحت مجموعاً ۹ متر مربع، حدود ۳۲ کیلوگرم زنجبیل خالص تولید شد که دو برابر متوسط تولید جهانی زنجبیل در شرایط تجاری است.

زنجبیل تولیدشده از کیفیت بالایی برخوردار بود؛ ریزوم‌ها با رنگ زرد روشن، پوست نازک، بدون علائم بیماری یا پوسیدگی برداشت شدند و وزن برخی از آنها به ۳۰۰ گرم رسید.

زنجبیل، گیاهی ادویه‌ای و دارویی با نام علمی Zingiber officinale، علاوه بر استفاده در دارو، در صنایع غذایی به‌عنوان طعم‌دهنده در غذاها و نوشیدنی‌ها کاربرد گسترده دارد. این گیاه بومی کشورهای چین و هند است و در حال حاضر در کشورهایی مانند بنگلادش، تایوان، جامائیکا و نیجریه نیز کشت می‌شود.

هند با تولید سالانه ۱ میلیون و ۱۰۹ هزار تن بزرگ‌ترین تولیدکننده زنجبیل در جهان است و بعد از آن نیجریه و چین در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند. تولید جهانی زنجبیل نزدیک به پنج میلیون تن در سال برآورد می‌شود.

آمارها نشان می‌دهد واردات جهانی زنجبیل از ۵۶۸ میلیون دلار در سال ۲۰۱۰ با رشد ۹۷ درصدی به ۱ میلیارد و ۱۲۵ میلیون دلار در سال ۲۰۲۲ رسیده است. چین، هلند، هند، پرو و تایلند بزرگ‌ترین صادرکنندگان زنجبیل و امریکا، ژاپن، هلند، آلمان و پاکستان بزرگ‌ترین واردکنندگان این محصول هستند.

در ایران نیز واردات زنجبیل از یک میلیون و ۳۵۰ هزار دلار در سال ۲۰۱۰ به ۶ میلیون و ۳۶۰ هزار دلار افزایش یافته که نشان از رشد قابل‌توجه تقاضای داخلی دارد.

زنجبیل به دلیل خواص ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدانی، ضد میکروبی، و اثرات مثبت بر کنترل چربی خون و محافظت از کبد، مورد توجه بسیاری از پژوهش‌ها قرار گرفته و در درمان دیابت، سرماخوردگی، تهوع و برخی از بیماری‌های دیگر نیز کاربرد دارد.