کشت گیاه دارویی آنغوزه در قالب طرح جهش تولید در دیم‌زارها
کشت گیاه دارویی آنغوزه در قالب طرح جهش تولید در دیم‌زارها
برای اولین بار در قالب طرح جهش توليد در ديم زارها، گیاه دارویی آنغوزه در شهرستان اشكذر استان یزد کشت شد.

برای اولین بار در قالب طرح جهش تولید در دیم‌زارها، گیاه دارویی آنغوزه در شهرستان اشکذر استان یزد کشت شد.

نعمت الله جعفری مدیر جهادکشاورزی شهرستان گفت: با هدف توسعه کشت گیاهان دارویی و کم آبخواه و با توجه به خواص بالا و ارزش دارویی آنغوزه، ۴ هکتار از اراضی دیم، شیب دار و کم برخوردار این شهرستان به کشت این گیاه دارویی ارزشمند اختصاص داده شد.

وی ادامه داد: در صورت استقبال کشاورزان شهرستان، امکان کشت این محصول به بیش از ۲۰ هکتار در شهرستان فراهم می باشد.

جعفری بیان کرد: گیاه آنغوزه از گذشته های دور کاربرد غذایی و دارویی فراوان داشته و صمغ آنغوزه که از ریشه آن استحصال می شود، در صنعت برای تهیه چسب الماس، در کشاورزی به عنوان دفع آفات خاکزی، در پزشکی برای درمان ناراحتی های معده و … و در صنایع غذایی، عطرسازی، رنگ سازی و ساخت مواد پاک کننده کاربرد دارد.

مدیر جهادکشاورزی اشکذر عنوان کرد: گیاه دارویی آنغوزه جزء گیاهان باارزش در میان گیاهان دارویی است که با سرمایه گذاری در این بخش و همچنین صادرات شیره آن می توان ایجاد اشتغال و درآمدزایی فراوان کرد.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: نبود صنایع تبدیلی آنغوزه در کشور دلیل اصلی صادرات خام آن به کشورهای دیگر می باشد که به منظور جلوگیری از خام فروشی، باید سرمایه گذاران را تشویق به فرآوری و تولید اسانس این گیاه نمود.

شایان ذکر است آنغوزه جزء گیاهان دارویی محسوب می شود و فواید درمانی بسیاری از آن گزارش شده است. این گیاه دارای طبعی گرم و خشک بوده و در طب سنتی کاربرد بسیاری دارد. این گیاه این گیاه به صورت بوته ای بزرگ، علفی و چند ساله است و ارتفاع آن گاهی به ۲ تا ۲ و نیم متر می رسد و دارای بوی تند و مزه تلخی می باشد.

برداشت شیره آنغوزه از سن ۵ تا ۷ سالگی گیاه و قبل از موعد گلدهی و بذرافشانی آن صورت می گیرد. از هر بوته به طور متوسط ۸۰ گرم صمغ برداشت شده و در هر هکتار حدود ۷ هزار بوته آنغوزه کشت می شود.