برای اولین بار در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها، گیاه دارویی آنغوزه در شهرستان اشکذر استان یزد کشت شد.
نعمت الله جعفری مدیر جهادکشاورزی شهرستان گفت: با هدف توسعه کشت گیاهان دارویی و کم آبخواه و با توجه به خواص بالا و ارزش دارویی آنغوزه، ۴ هکتار از اراضی دیم، شیب دار و کم برخوردار این شهرستان به کشت این گیاه دارویی ارزشمند اختصاص داده شد.
وی ادامه داد: در صورت استقبال کشاورزان شهرستان، امکان کشت این محصول به بیش از ۲۰ هکتار در شهرستان فراهم می باشد.
جعفری بیان کرد: گیاه آنغوزه از گذشته های دور کاربرد غذایی و دارویی فراوان داشته و صمغ آنغوزه که از ریشه آن استحصال می شود، در صنعت برای تهیه چسب الماس، در کشاورزی به عنوان دفع آفات خاکزی، در پزشکی برای درمان ناراحتی های معده و … و در صنایع غذایی، عطرسازی، رنگ سازی و ساخت مواد پاک کننده کاربرد دارد.
مدیر جهادکشاورزی اشکذر عنوان کرد: گیاه دارویی آنغوزه جزء گیاهان باارزش در میان گیاهان دارویی است که با سرمایه گذاری در این بخش و همچنین صادرات شیره آن می توان ایجاد اشتغال و درآمدزایی فراوان کرد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: نبود صنایع تبدیلی آنغوزه در کشور دلیل اصلی صادرات خام آن به کشورهای دیگر می باشد که به منظور جلوگیری از خام فروشی، باید سرمایه گذاران را تشویق به فرآوری و تولید اسانس این گیاه نمود.
شایان ذکر است آنغوزه جزء گیاهان دارویی محسوب می شود و فواید درمانی بسیاری از آن گزارش شده است. این گیاه دارای طبعی گرم و خشک بوده و در طب سنتی کاربرد بسیاری دارد. این گیاه این گیاه به صورت بوته ای بزرگ، علفی و چند ساله است و ارتفاع آن گاهی به ۲ تا ۲ و نیم متر می رسد و دارای بوی تند و مزه تلخی می باشد.
برداشت شیره آنغوزه از سن ۵ تا ۷ سالگی گیاه و قبل از موعد گلدهی و بذرافشانی آن صورت می گیرد. از هر بوته به طور متوسط ۸۰ گرم صمغ برداشت شده و در هر هکتار حدود ۷ هزار بوته آنغوزه کشت می شود.
