افزایش آفات و بیماری‌ها در اثر تغییرات اقلیمی تهدیدی برای امنیت غذایی و تولید پایدار است
افزایش آفات و بیماری‌ها در اثر تغییرات اقلیمی تهدیدی برای امنیت غذایی و تولید پایدار است
رئیس سازمان حفظ نباتات چالش‌های افزایش دما، کاهش بارندگی، و تغییر الگوی پراکنش آفات و بیماری‌ها را از عواملی دانست که امنیت غذایی و تولید پایدار را مورد تهدید قرار می‌دهد‌.

رئیس سازمان حفظ نباتات چالش‌های افزایش دما، کاهش بارندگی، و تغییر الگوی پراکنش آفات و بیماری‌ها را از عواملی دانست که امنیت غذایی و تولید پایدار را مورد تهدید قرار می‌دهد‌.

مریم جلیلی مقدم رئیس سازمان حفظ نباتات در افتتاحیه نهمین نمایشگاه جامع کشاورزی و یازدهمین نمایشگاه نهاده های کشاورزی که روز شنبه ۱۳ بهمن ماه در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد، گفت: مهم ترین چالش‌ها در بخش کشاورزی تغییر اقلیم افزایش دما، کاهش و نوسانات بارندگی و توسعه خشکسالی است که عاملی برای افزایش بیماری‌ها و آفات و تهدیدی برای امنیت غذایی و توسعه پایدار شده است.

جلیلی مقدم گفت: از ابتدای سال زراعی تا ۱۲ بهمن به غیر از استان مازندران بقیه استان‌ها ۸ درصد نسبت به سال قبل و ۵۱.۱ درصد دوره نرمال افت بارندگی داشتیم که بر این اساس در برنامه ها به پدیده تغییر اقلیم باید دیده شود و این موضوع به ما این هشدار را می‌دهد که اگر ما تغییر اقلیمی را در برنامه‌های خود نیاوریم، قطعا با مشکل مواجه می‌شویم.

جلیلی مقدم با تاکید بر این موضوع که توسط هوش اقلیمی باید استراتژی‌های مناسب برای مقابله با این بحران‌ها و تغییرات اقلیمی انتخاب کنیم، افزود: ما انتظار داریم که بخش صنعت با توجه به شرایط اقلیمی استراتژی جدیدی را در تولید و توسعه آفت استراتژی جدید پیاده کنند که این‌ها بیشتر به سمت سلامت انسان‌ها و محیط زیست سوق پیدا کنند.

رئیس سازمان حفظ نباتات کیفیت نهاده های شیمیایی را بسیار با اهمیت دانست و گفت: بخش صنعت باید به سمت تولید نهادهای کیفی بروند. همچنین معتقدیم که ظرفیت صادرات در نهاده های کشاورزی وجود دارد که از این رو انتظار داریم که با افزایش تولیدات به سمت صادرات برویم که در این رقابت نهاده‌های ما کیفی‌تر هم خواهد شد.

او با بیان اینکه مهمترین وظیفه ما در سازمان حفظ نباتات، کنترل آفات و بیماری‌ها و بحث آفت‌کش‌هاست، گفت: ما آن را با جدیت دنبال می‌کنیم و توقع ما از بخش صنعت این است که با در نظر گرفتن تغییر اقلیم و کیفیت آفت‌کش‌ها، به سمت آفت‌کش‌های سبز و کم خطر حرکت کنند.

جلیلی مقدم با تاکید بر اولویت قرار دادن سلامت انسان و محیط زیست بیان کرد: ما باید تلاش کنیم میراثی که به ما رسیده و می‌خواهیم به آیندگان تحویل دهیم، میراثی نباشد که با آب‌های آلوده، خاک‌های فرسوده و اکوسیستم تخریب شده به آیندگان تحویل دهیم.

رئیس سازمان حفظ نباتات با اشاره به کیفیت آفت‌کش‌ها گفت: در حوزه آفتکش‌ها بحث کیفیت بسیار مهم است و آفت کش های باکیفیت، ابزاری ضروری برای تولید پایدار محصولات کشاورزی و مواد غذایی با کیفیت بالا هستند.

رئیس سازمان حفظ نباتات گفت: موثرترین تبلیغات در حوزه آفت‌کش‌ها، بحث کیفیت آفت‌کش است که این بحث بسیار مهم است و باید بخش صنعت ما آن را بررسی کنند که ایراد کار کجاست و آن ها را برطرف کنیم.

وی از حمایت سازمان حفظ نباتات از صادرات آفتکش‌ها به شرط تامین داخل خبر داد و گفت: حضور در بازارهای جهانی و ایجاد امکان رقابت با سایر کشورها، قطعاً باعث ارتقاء استانداردهای آفت کش‌ها و حرکت به سمت تولید آفت‌های کم خطر خواهد شد.