حفظ نباتات رکن اصلی تولید پایدار و غذای سالم است
حفظ نباتات رکن اصلی تولید پایدار و غذای سالم است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس حفظ نباتات را رکن اصلی پایداری تولید و تأمین امنیت غذایی دانست و از اجرای طرح‌های نوین برای مدیریت هوشمند آفات خبر داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: تامین امنیت غذایی وظیفه اصلی جهاد کشاورزی است و حفظ نباتات به عنوان یکی از ارکان اصلی در تحقق امنیت غذایی می تواند نقش آفرینی کند.

مجتبی دهقان پور امروز، ۲۶ فروردین ماه در چهل و سومین سمینار سالانه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی که در شیراز برگزار شد، اظهار کرد: تامین امینت غذایی چهار مولفه تولید مطلوب و بهینه، کیفیت تولید، دسترسی مردم به محصولات تولیدی و نهایتا بحث پایداری تولید را شامل می شود.

به گفته وی؛ شش دهه فعالیت سازمان ارزشمند و توانمند حفظ نباتات نشان داده است که این سازمان در دستیابی به تولید مطلوب و بهینه و جلوگیری از کاهش عملکرد نقش بسزایی دارد.

این مقام مسئول ابراز کرد: شبکه های پیش آگاهی گسترده سازمان حفظ نباتات و اقدامات صورت گرفته در زمینه مدیریت یکپارچه و مبارزه تلفیقی با آفات و بیماری ها نشان دهنده نقش این سازمان در تامین غذایی است.

دستیابی به حداقل میزان سن زدگی در تولید محصول استراتژیک گندم و نظارت بر باقیمانده سموم و آفت کش ها و مدیریت این موضوع از دیگر مواردی بود که “دهقان پور”؛ به عنوان اقدامات اثرگذار سازمان حفظ نباتات در تولید محصول کیفی و پایداری تولید به آن اشاره کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه مبارزه هوشمندانه با استفاده از فناوری های روز و نرم افزارهای مختلف از جمله اقدامات خوب صورت گرفته در حوزه حفظ نباتات است، اظهار کرد: برای اولین بار در کشور “مرکز پایش و مدیریت هوشمند کشاورزی” در استان فارس ایجاد شده است که در این مرکز حوزه فعالیت حفظ نباتات در زمینه مدیریت عالمانه جلوه پیدا می کند.

ناهنجاری های اقلیمی و تاثیر منفی این موضوع بر مدیریت آفات و بیماری از دیگر موضوعاتی بود که این مقام مسئول به آن پرداخت و گفت: استان های جنوبی کشور درگیر سوسک سرخرطومی حنایی خرما و زوال مرکبات هستند که علی رغم تلاش های صورت گرفته توسط سازمان حفظ نباتات، کنترل موفق آفت و بیماری مذکور نیاز به نگاه ویژه و اقدامات موثرتری دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه در عرصه های تولیدی با بیماری های نوپدید، آفات نوظهور و مقاومت علف های هرز به علفکش ها مواجه هستیم، تصریح کرد: با هدف عارضه یابی، تقویت نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف، اجرای طرح “افزایش ضریب نفوذ دانش در واحدهای تولیدی” از دو سال گذشته در دستور کار این سازمان قرار گرفت.