عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با رعایت بهداشت باغ و ازبینبردن شاخههای آلوده و عدم انباشتن شاخههای هرسشده در باغ و روغنپاشی زمستانه با روغن امولسیونشده میتوان خسارت سپردار واوی را بهطور قابلتوجهی کاهش داد.
دریانیزاده با بیان اینکه سیب یکی از محصولات مهم باغی در استان کهگیلویه و بویراحمد است بر اهمیت مدیریت آفات سیب تاکید کرد.
وی گفت: در سالهای اخیر در برخی از نقاط کشت این محصول، آفت سپردار واوی سیب خسارت قابلتوجهی را به باغات سیب وارد نموده و این آفت به یکی از مشکلات تولیدکنندگان سیب در این مناطق تبدیل شده است.
وی افزود: این آفت بهویژه در باغهای جوان سیب خسارتزا است و علاوهبر سیب به درختان گردو و برخی از هستهداران نیز خسارت وارد کرده است. درصورتیکه این آفت بهموقع کنترل نشود، علاوهبر کاهش محصول، در تراکمهای بالا میتواند منجر به خشک شدن درخت شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: این آفت در صورت عدممدیریت بهموقع روی میزبان اصلی (سیب) برای دستیابی به منابع غذایی بیشتر با حرکت به سمت سایر میزبانها (گردو و هستهداران از جمله زردآلو) میتواند به این محصولات نیز خسارت قابلتوجهی وارد نماید. ازاینرو مدیریت تلفیقی این آفت از اهمیت ویژهای برخوردار است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: مواردی مانند انباشت شاخههای آلوده به سپردار واوی سیب در باغ و استفاده از آن به عنوان پرچین، عدم رعایت زمان مناسب سمپاشی و رعایت نشدن اقدامات کنترلی هماهنگ باغداران در مناطق آلوده، افزایش خسارت و انتشار آن به سایر باغهای سیب استان را منجر میشود.
دریانیزاده افزود: براساس اجرای یک پروژه تحقیقاتی در دو منطقه عمده کشت و تولید سیب استان، مشخص گردید با اجرای برنامه مدیریتی شامل رعایت بهداشت باغ و از بین بردن شاخههای آلوده و عدم انباشتن شاخههای هرسشده در باغ، روغنپاشی زمستانه با روغن امولسیونشده ۱.۵ درصد در اسفندماه قبل از فعال شدن جوانهها، استفاده از سم اسپیروتترامات ۰.۷۵ در هزار یا صابون حشره کش پالیزین ۱ تا ۱.۵ در هزار علیه پورههای سن اول نسل اول و کاربرد اسپیروتترامات ۰.۷۵ در هزار علیه پورههای سن اول نسل دوم سپردار واوی سیب خسارت این آفت را بهطور قابلتوجهی کاهش مییابد.
وی در پایان اشاره نمود: در باغهایی که اقدامات مدیریتی جهت پیشگیری از خسارت آفت بهکار رود و سم اسپیروتترامات در زمان دقیق و مناسب استفاده گردد، با کنترل مناسب آفت میتواند باغداران را از سمپاشی علیه نسل دوم بینیاز سازد.

