رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد از آغاز مبارزه شیمیایی علیه آفات مزارع گندم و جو در مناطق سردسیری این استان خبر داد.
علی معتمدی پور گفت: آفات مزارع کشاورزی به سه دسته از جمله آفات عمومی، آفات همگانی و آفات خصوصی تقسیم شده که هزینه مبارزه علیه آفات عمومی بر عهده دولت و هزینه مبارزه علیه آفات و کنترل آنها در بخشهای همگانی و خصوصی بر عهده کشاورزان است.
معتمدی پور با بیان اینکه آموزش کشاورزان، رصد و پایش مزارع آلوده به آفت در هر سه بخش بر عهده کارشناسان جهاد کشاورزی است افزود: مجموعه کارشناسان تخصصی کشاورزی و کلینیکهای گیاه پزشکی در سراسر استان نیز در زمینه مبارزه به آفات با کشاورزان همکاری میکنند.
معتمدی پور با اشاره به اینکه هر ساله با توجه به شرایط اقلیمی و دمای کلی استان شاهد بروز و ظهور این آفات در مزارع هستیم اضافه کرد: آفت عمومی ملخ و همچنین آفت همگانی سن در مناطقی از استان بعنوان کانونهای آلوده شناسایی شدهاند.
وی با بیان اینکه از روز شنبه هفته جاری با همکاری کارشناسان جهادی کشاورزی و کشاورزان مبارزه شیمایی علیه آفات این مزارع شروع شده و تا پایان این طرح ادامه داردادامه داد: مراحل زمستان گذرانی و هجوم آفات به مزارع توسط کارشناسان تا زمان برداشت گندم رصد میشود.
رئیس سازمان کشاورزی استان با بیان اینکه همه این آفات بصورت کارشناسی هم در اماکن زمستان گذارنی و هم در اماکن کوهپایهای نزدیک مزارع دیم بصورت کارشناسی بصورت کامل رصد و پایش شدهاند گفت: در مناطق گرمسیری با توجه به شدت گرما و آغاز فصل برداشت و همچنین گذار از مرحله آسیب پذیر بودن مزارع میزان کمتری از محصولات دچار خسارت شدند و با این وجود چند هکتاری از مزارع در مناطق گرمسیری علیه آفات سمپاشی شد.
معتمدی پور افزود: در مناطق سردسیری با توجه به رطوبت نسبی و شرایط مساعد بودن دما بخش بیشتری از مزارع دچار آفات شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۷۰۰ هکتار از مزارع در مناطق سردسیری با استفاده از روش شیمایی مبارزه علیه آفت سن انجام شد اضافه کرد:بخش زیادی از مزارع گندم و جو در مناطق بویراحمد مارگون و دنا دچار آفت سن شدهاند که برای مبارزه علیه این بیماری به همکاری کشاورزان و کارشناسان جهادی کشاورزی نیاز است.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه دو نوع آفت سن شامل سن ایروگاستر و سن دلیکوریس وجود دارد گفت: نوع سن ایروگاستر به لحاظ شدت آفت خسارات زیادی به مزارع وارد میکند که توصیه میشود مسئولان مراکز خرید و سیلوها دقت کنند تا گندم سن زده وارد انبارهای ذخیره گندم استان نشود.
معتمدی پور از شیوع یک آفت دیگر بنام آفت ملخ در مزارع استان هم خبر داد و افزود: متاسفانه سالهاست به دلیل شرایط اقلیمی یک نوع ملخ محلی در برخی مناطق شهرستانهای بویراحمد و کهگیلویه بعنوان کانون این آفت برای حمله به مزارع کشاورزی و باغی شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه کارشناسان جهاد کشاورزی قبل از بروز و ظهور این آفت اقدام به رصد و پایش کردند افزود: حدود هزار هکتار از مزارع در سطح استان مبارزه علیه این آفت انجام شد و به دلیل عمومی بودن این آفت همه هزینههای مبارزه و کنترل توسط دولت پرداخت شد.