مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: کنه گردآلود یکی از آفتهای مهم میوه خرماست. این آفت در زمانی که میوه نارس و در مراحل اولیه است خسارت بسیار شدید میزند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، احمد سبحانی گفت: این آفت با تارهایی که در امتداد ریسهها میتند ظاهر غبارآلود و گردوخاکی به میوه داده و کیفیت محصول را به شدت کاهش میدهد، زیرا از شیره میوه تغذیه میکند و موجب کاهش مواد قندی محصول میشود.
وی با بیان اینکه این آفت تناژ و کمیت محصول را کاهش داده و به آن خسارت میزند افزود: باغداران و کارشناسان جهاد به خوبی این آفت را میشناسند. زمان فعالیت کنه گردآلود بسیار مهم است و اگر این زمان طلایی را از دست بدهیم از نظر کمی و کیفی به محصول خسارت وارد میشود.
سبحانی اضافه کرد: زمان فعالیت از وقتی است که از تاج درخت به روی میوه منتقل میشود خرما نیز تابع شرایط اکولوژیکی و اقلیمی منطقه بوده و تابع شرایط رشدی محصول خرماست همزمان با وزش بادهای گرم و وزش تندبادهایی که همراه با گردو غباراست یا با افزایش دما و کاهش رطوبت نسبی آفت شروع میشود که همزمان با زمانی است که میوهها اندازه یک دانه فندق هستند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: این آفت دور کلاهک یا کاسه برگ میوه تجمع میکند که همین مرحله طلایی مبارزه است که باغداران آن زمان را باید تشخیص دهند و قبل از آن زمان هیچ گونه مبارزهای توصیه نمیشود، چون عملا برای آفتی سمپاشی انجام میشود که در آن لحظه وجود ندارد و اگر از زمان طلایی فعالیت بگذرد بازهم دچار خسارت میشویم یعنی باغدار سمپاشی میکند، اما آفت خسارت خود را زده است.
سبحانی ادامه داد: باغداران از سمپاشهای مناسب که پشت تراکتورها بوده و همراه با شلنگ و لَنس است استفاده کنند که فشار زیادی ایجاد میکند، زیرا درختان مرتفع هستند. از سویی از سموم توصیه شده توسط کارشناسان استفاده شود و تناوب در سموم ر رعایت کنند و سمی که امسال استفاده میکنند سال بعد از سم دیگری استفاده شود که آفت به آن مقاومت پیدا نکند و از استفاده از پهباد برای سمپاشی پرهیز کنند، زیرا تاج نخل خرما از بالا شبیه چتر است و از طریق پهباد محلول سمی به میوه خرما نمیرسد.