مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: پایش آفت سن در مزارع گندم و جوی شهرستانهای سردسیری این استان درحال اجرا است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، منور صفایی نیا افزود: در قالب طرح کنترل عوامل خسارت زا در مزارع گندم سن یکی از آفات خیلی مهم در مزارع کشاورزی است که تا ۱۰ سال پیش جزء آفات عمومی و مبارزه علیه این آفت بر عهده دولت بود ولی در چند سال اخیر مبارزه علیه این آفت بر عهده کشاورزان است.
صفائی نیا با بیان اینکه در مناطق گرمسیری استان به دلیل برداشت محصول کشاورزی مبارزه علیه این آفت به پایان رسیده افزود: این در حالی است که پایش سن در شهرستانهای سردسیری استان از جمله بویراحمد دنا و مارگون بصورت همزمان در حال اجرا است .
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه شناساندن اهمیت مبارزه علیه آفت سن به کشاورزان ضروری است اضافه کرد: با توجه به کاهش خسارات خشکسالی در مناطق سردسیری اهمیت پایش مزارع و مبارزه علیه آفت سن در این مناطق را دوچندان کرده است.
وی با اشاره به اینکه همه کشاورزان حتی مزارع دیم غیر قابل برداشت خود را پایش و علیه آفت سن مبارزه کنند ادامه داد: در صورت عدم مبارزه سن موجود در مزارع با ارجاع به کوهستانهای همجوار مزارع در سال زراعی آینده دوباره به مزارع کشاورزی برگشت داده شده و این مزارع را دچار آفت می کند و با افزایش جمعت سن در مزارع توان مقابله با این آفت را نخواهیم داشت.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مبارزه شیمایی را مهمترین راهکار برای مقابله با آفت سن دانست و گفت: با سم پاشی به موقع می توان مزارع را از این آفت نجات داد .
صفائی نیا به اثرات منفی و خسارت زای این آفت هم اشاره کرد و افزود: سیلوها و مراکز خرید از خرید گندم های سن زده بالا خود داری می کنند و در صورت پایین بودن خسارت ناشی از سن گندم را از کشاورزان با قیمت کمتر خرید می کنند و با ورود گندم های سن زده به سیلوها نان حاصل از این گندمها با کفییت پایین به مردم ارائه می شود.
مسئول خانه ترویج سازمان جهاد کشاورزی سر رود جنوبی در شهرستان بویراحمد هم گفت: با توجه به کم بارشی ها و بروز خشکسالی با پایش مزارع منطقه متاسفانه شاهد بروز آفت سن در مزارع این منطقه هستیم.
زینب نیکزاد با بیان اینکه کارشناسان جهاد کشاورزی بصورت مستمر در مزارع حضور دارند و ضمن آموزش به کشاورزان برای پایش مزارع خود، بصورت روزانه آخرین وضعیت مزارع را گزارش می دهند افزود: کشاورزان ضروری است با مشارکت در این امر و پایش روزانه وضعیت مزارع خود را به جهاد کشاورزی ارائه کنند.
نیکزاد اضافه کرد: از سطح سه هزار هکتار مزارع گندم در این شهرستان حدود ۸۵۰ هکتار علیه آفت سن سمپاشی شده است و مبارزه علیه این آفت در مزارع گندم این منطقه ادامه دارد.