دلایل ریزش میوه خرما در مرحله خارک و راهکارهای پیشنهادی
دلایل ریزش میوه خرما در مرحله خارک و راهکارهای پیشنهادی
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان در اطلاعیه‌ای بررسی دلایل ریزش میوه خرما در مرحله خارک و راهکارهای پیشنهادی آن را بیان کرد.

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان در اطلاعیه‌ای بررسی دلایل ریزش میوه خرما در مرحله خارک و راهکارهای پیشنهادی آن را بیان کرد.

به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان؛ در پی مشاهده میزان بالای ریزش میوه خرما در مرحله خارک در برخی باغات استان، موارد زیر جهت آگاهی باغداران و پیشگیری در سال‌های آینده به اطلاع می‌رسد.

دلایل اصلی ریزش میوه

گرمای شدید و ناگهانی در زمان گرده‌افشانی (فروردین و اردیبهشت) که موجب کاهش قدرت گرده و اختلال در لقاح می‌شود. وزش بادهای گرم و خشک (به‌ویژه بادهای ۱۲۰ روزه) که باعث جداشدن گرده از کلاله و عدم تشکیل میوه سالم می‌گردد. ظاهرشدن خوشه‌ها در اواخر فصل که ممکن است گرده‌افشانی موفق در آن‌ها انجام نشده باشد. وجود میوه‌های بدون لقاح (پارتنوکارپ) که به طور طبیعی بعد از مدتی ریزش می‌کنند. کمبود عناصر غذایی مهم مانند بور، کلسیم و پتاسیم که نقش اساسی در تثبیت میوه دارند.

توصیه‌ها و راهکارها

گرده‌افشانی در روزهای خنک و بدون باد انجام شود (ترجیحاً صبح زود) استفاده از گرده تازه، سالم و ذخیره شده در یخچال یا فریزر با دمای مناسب. از محلول‌پاشی با عناصر مهم شامل بور، کلسیم، پتاسیم و ترکیباتی مانند جلبک دریایی و آمینواسیدها، در مراحل حساس رشد (قبل از گرده‌افشانی، پس از تشکیل میوه) غافل نشوید. در زمستان و اوایل بهار از چالکود حاوی فسفر، پتاسیم و اسید هیومیک برای تقویت ریشه‌ها استفاده شود.