مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: گندمکاران هفت شهرستان جنوبی استان کرمان در صورت مشاهده هرگونه لکه، تغییر رنگ، سوختگی و خشکیدگی بر روی خوشه و برگ ها با هماهنگی کارشناسان پهنه مرکز خدمات نسبت به پیشگیری و کنترل عامل خسارت اقدام کنند. فرامرز رستگاری افزود: در روزهای اخیر شاهد بارش باران بودیم […]
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: گندمکاران هفت شهرستان جنوبی استان کرمان در صورت مشاهده هرگونه لکه، تغییر رنگ، سوختگی و خشکیدگی بر روی خوشه و برگ ها با هماهنگی کارشناسان پهنه مرکز خدمات نسبت به پیشگیری و کنترل عامل خسارت اقدام کنند.
فرامرز رستگاری افزود: در روزهای اخیر شاهد بارش باران بودیم و برابر پیش بینی های هواشناسی کشور، بارش ها در انتهای فصل نیز استمرار دارد و زمینه استقرار و سطح سبز یکنواخت و مطلوب مزارع گندم فراهم گردیده که نوید بخش تولید محصول خوبی در سال جاری است.
وی ادامه داد: با توجه به تجربیات سال های قبل و شرایط اقلیمی و امکان بروز بیماریهای لکه برگی و خوشه گندم (سفیدک، سپتوریوز، لکه خرمایی، لکه نواری باکتریایی و فوزاریوم خوشه ) و تحمیل خسارت دور از انتظار نیست.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان اظهار داشت: چنانچه با بیماری ها مبارزه نشود ۲۵ تا ۵۰ درصد عملکرد مزارع گندم کاهش می یابد.
وی در ادامه افزود: برای مبارزه شیمیایی، کنترل خسارت می توان از سموم تیلت، آلتو و ایمپکت به نسبت نیم لیتر یا فولیکور و آلرت به میزان یک لیتر و یا آرتئا به میزان ۰/۳ لیتر در هکتار استفاده کرد.
رستگاری مناسب ترین زمان استفاده از سموم را در مرحله رشد طولی ساقه، شکم خوش و پر شدن دانه برشمرد و گفت: البته زمان ظهور و پیشرفت علائم مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: محلول پاشی مزارع گندم با کودهای ریز مغذی، آمینو کلات ها و سولوپتاس به فاصله یک هفته پس از مبارزه شیمیایی و حتی در صورت قابل اختلاط بودن سموم در زمان مبارزه، راندمان را افزایش می دهد.