مبارزه بیولوژیک در ۲۰۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری محمودآباد

کارت تریکوگراما

چاپ

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد از اجرای طرح بیولوژیک در ۲ هزار هکتار از اراضی شالیزاری این شهرستان خبر داد.

به گزارش “خبر گیاه پزشکی ایران” به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، احمد صادقی گفت: برای کاهش مصرف سموم حشره کش در اراضی شالیزاری، مبارزه بیولوژیک با آفت ساقه خوار برنج در دو هزار هکتار از اراضی شالیزاری شهرستان محمودآباد اجرا می شود.

وی ادامه داد: یک هزار هکتار از عملیات مبارزه با کرم ساقه خوار برنج بصورت قرارداد دولتی و یک هزار هکتار در قالب بخش خصوصی با هزینه بهره بردار و با استفاده از زنبور تریکوگراما بصورت تلفیقی و زیر نظر کارشناسان و محققین صورت می گیرد.

وی با بیان اینکه مبارزه بیولوژیک از روش‌های کلیدی در مدیریت تلفیقی آفات (IPM) شناخته شده که در سه نسل در سال انجام می شود در تشریح مبارزه شیمیایی با کرم ساقه خوار برنج، گفت: این آفت پس از گذراندن زمستان که بصورت لارو سن پنج در کاه و کلش مانده برنج و علف های هرز داخل و حاشیه، در اواسط فروردین به شفیره و سپس پروانه ها در اوایل اردیبهشت ماه روی برگ‌ها ظاهر شده و با تخم گذاری و تبدیل شدن به لارو شروع به خسارت به مزارع برنج می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد اضافه کرد: نسل دوم کرم ساقه‌خوار اواخر خرداد ماه و نسل سوم آن نیز از اواخر تیر تا اوایل مردادماه ظهور کرده و مزارع را هدف آسیب خود قرار می‌دهد.

صادقی در پایان افزود: در راستای سیاست های کاهش مصرف سموم، حفظ محیط زیست و تولید محصول سالم محمودآباد، تنها شهرستانی است که برای دومین سال متوالی بصورت خصوصی و با هزینه بهره بردار اقدام به اجرای این پروژه می کند.